Συνάντηση για τη Let’s Do It Greece

Με την ζωντάνια των χρωμάτων των σημαιών της ιστορικής αίθουσας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε η συντονιστική συνάντηση της Πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας Let’s do it Greece που διοργάνωσε η ομάδα των 23χρονων χαρισματικών και δημιουργικών νέων που συντονίζουν την δράση για τις 6 Απριλίου.

Ενεργοί πολίτες, εκπρόσωποι ομάδων και φορέων από διαφορετικούς χώρους και διαφορετικές ομάδες γέμισαν την αίθουσα και ένωσαν τις δυνάμεις τους με πίστη στη δυναμική του εθελοντισμού και με αναγνώριση της  ανάγκης συνεργασίας για την υλοποίηση οργανωμένων δράσεων. Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός της εκστρατείας και ο κύκλος συνεργασιών που αποτυπώθηκε και στην πράξη με τους  συμμετέχοντες στο στρογγυλό τραπέζι της αίθουσας οι οποίοι και τοποθετήθηκαν ο καθένας ξεχωριστά για τον τρόπο συμμετοχής και δεσμεύτηκαν να συμβάλουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη παρουσίαση της χρήση των κοινωνικών δικτύων και στον τρόπο επικοινωνίας και διάδοσης του μηνύματος σε όλες τις γωνιές της χώρας   καθώς και στον πολύτιμο ρόλο των ΜΜΕ. Επίσης παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις όπως οι πολύ καλά οργανωμένοι υποθαλάσσιοι καθαρισμοί, οι υιοθεσίες περιοχών και  η επί μέρους δράση «Αγκαλιάζουμε τον Υμηττό» που στόχο έχει την προστασία και ανάδειξη του πανέμορφου βουνού της πρωτεύουσας από τους 12 δήμους και το  1.2 εκ. κατοίκους που το αγκαλιάζουν.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, η Περιφέρεια Αττικής και η  Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, εκπροσωπήθηκαν από την κ. Άννα Παπαδημητρίου Τσάτσου, Αντιπεριφερειάρχη του  Κεντρικού Τομέα της Αθήνας, η οποία ανέπτυξε τους τρόπους συνεργασίας και υποστήριξης και έδωσε συγχαρητήρια στους νέους εθελοντές για το πάθος τους, τον ενθουσιασμό, αλλά και για τον επαγγελματισμό τους. Στον κύκλο συντονισμού και συνεργασιών συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων όπως, της Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, των περιβαλλοντικών οργανώσεων και δικτύων Αρχέλων, Ecocity, Έλιξ, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με την Πρόεδρο Ολυμπιονίκη Βούλα Κοζομπόλη, του ΕΜΠ με τον Δρ. Κωνσταντίνο Αραβώση, εκπρόσωπος των ΜΜΕ κ. Δήμητρα Μπαλτούνα που τόνισε την ανάγκη της δημοσιογραφικής κάλυψης των «καλών νέων» για τη δημιουργία αισιοδοξίας αλλά και για την διάδοση θετικών μηνυμάτων, ενεργοί πολίτες όπως ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος αρχηγός της πρώτης Ελληνικής αποστολής που ανέβηκε στη κορυφή του Έβερεστ και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι συλλόγων και εθελοντικών ομάδων της Αττικής.

Η συντονιστική συνάντηση άφησε πολύ θετικές και αισιόδοξες εντυπώσεις αλλά και μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια. Το μεγάλο ραντεβού προγραμματίζεται για τις 6 Απριλίου που χιλιάδες Έλληνες θα συντονιστούν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ