Συνέχεια για την ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ

Το πρόγραμμα “ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ”, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, συνεχίζεται και φέτος για όγδοη χρονιά, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος του προγράμματος σύμφωνα με τον δημιουργό και γενικό συντονιστή του, Στέφανο Νόλλα, είναι η ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Όπως λέει ο ίδιος, “ίσως κάποτε να αναρωτιόμασταν για τους σκοπούς και τα οφέλη μιας τέτοιας προσπάθειας. Σήμερα όμως μια τέτοια διερώτηση είναι περιττή. Το να βρισκόμαστε στα νησιά μας το χειμώνα μαζί με δημιουργικούς ανθρώπους που προσφέρουν τις γνώσεις τους είναι μια μικρογραφία για το πώς σε δύσκολους και σκοτεινούς καιρούς όπως οι σημερινοί στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες σχέσεις είναι αμφίδρομες. Μέσα από τον καλό λόγο που μας χαρίζουν όσοι εκτίμησαν την προσφορά του προγράμματος και τον ενθουσιασμό όσων συνεργάστηκαν μαζί μας, αντλούμε χαρά ζωής και κέφι για την συνέχεια”.

Από το 2007 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 90 δράσεις σε 27 νησιά. Τόσο τα εκπαιδευτικά εργαστήρια που διεξάγονται από τον Φεβρουάριο ως τον Μάιο στα σχολεία, όσο και οι συναυλίες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που ακολουθούν μαζί με το πρώτο κύμα των θερινών επισκεπτών, είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα του 2014 απλώνεται σε δέκα νησιά -Χάλκη, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Θηρασιά, Αρκιοί, Πάτμος, Λειψοί, Καστελόριζο, Κάρπαθος, Γαύδος – και περιλαμβάνει από εργαστήρια αυτόματου ελέγχου και ρομποτικής σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι μαθήματα hip-hop από τον αφρικανικής καταγωγής περφόρμερ Mc Yinka.

Μεγάλος Χορηγός: BLUE STAR FERRIES

Κύριος Χορηγός: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Χορηγοί: WIND, NOVARTIS, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ, ΟΛΠ, EΛΑΪΣ- UNILEVER, ATTICA BANK, OINOSCENΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ