Απονεμήθηκαν τα Βραβεία L’Oréal – UNESCO

Tο Ίδρυμα L’Oréal και η UNESCO απένειμαν τα βραβεία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη σε πέντε σπουδαίες γυναίκες επιστήμονες. Κάθε γυναίκα αντιπροσωπεύει μια μοναδική επαγγελματική σταδιοδρομία που συνδυάζει το σπάνιο ταλέντο με τη βαθιά δέσμευση στο επάγγελμά της και το εκπληκτικό κουράγιο σε έναν κλάδο που εξακολουθεί να είναι κυρίως ανδροκρατούμενος.

Επιβραβεύοντας τις γυναίκες και στην επιστήμη

Η Τελετή Απονομής των Βραβείων L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη για το 2014 προς τιμήν των πέντε Βραβευμένων πραγματοποιήθηκε στη Σορβόννη υπό την προεδρία του, Βραβευμένου με Νόμπελ Ιατρικής, Καθηγητή Günter Blobel. Παρεβρέθηκαν η Irina Bokova, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, και ο Jean-Paul Agon, Πρόεδρος και CEO της L’Oréal και Πρόεδρος του Ιδρύματος L’Oréal.

Σε ειδική συνέντευξη που παρευρέθηκαν οι πέντε Βραβευμένες  αποκαλύφθηκαν τα ευρήματα μιας έκθεσης για τη σημερινή κατάσταση των γυναικών επιστημόνων. Η έκθεση για τη σημερινή κατάσταση, που συντάχθηκε από τον Όμιλο Boston Consulting για λογαριασμό του Ιδρύματος L’Oréal, εξετάζει την υποεκπροσώπηση των γυναικών στα επιστημονικά επαγγέλματα και υπογραμμίζει το γεγονός ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί ελάχιστα τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στα 16 χρόνια ιστορίας του προγράμματος, η L’Oréal και η UNESCO συνεργάζονται, για να προάγουν την πρόοδο των γυναικών ερευνητριών. Κάθε χρόνο, το πρόγραμμα αποτίνει φόρο τιμής σε ξεχωριστές γυναίκες επιστήμονες και υπογραμμίζει τη συνεισφορά τους στην αλλαγή του κόσμου. Από το 1998, το πρόγραμμα έχει επιβραβεύσει περισσότερες από 2.000 γυναίκες παγκοσμίως (82 Βραβευμένες με το Διεθνές Βραβείο, μεταξύ των οποίων δύο που βραβεύτηκαν αργότερα με Νόμπελ, και 1.920 Υποτρόφοι).

Οι γυναίκες βραβεύονται για σπουδαία επιστημονικά επιτεύγματα που συμβάλλουν στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία, όπως ο καρκίνος, η κατάθλιψη και ο εθισμός.

Οι υποψήφιες για τα Βραβεία L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη προτάθηκαν από ένα δίκτυο, στο οποίο μετέχουν περισσότεροι από 1.000 διεθνείς επιστήμονες. Οι πέντε Βραβευμένες επιλέχθηκαν στη συνέχεια από μια ανεξάρτητη Επιτροπή Κρίσης υπό την προεδρία του Καθηγητή και Νομπελίστα Günter Blobel, η οποία απαρτίζεται από δώδεκα εξέχοντα μέλη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Οι γυναίκες που βραβεύτηκαν ήταν, ανά περιφέρεια, οι εξής

Ευρώπη: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ BRIGITTE KIEFFER – Νευροβιολογία

Βόρεια Αμερική: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ LAURIE GLIMCHER – Ανοσολογία και Ιατρική

Λατινική Αμερική: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ CECILIA BOUZAT – Βιοφυσική

Ασία/Ειρηνικός: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ KAYO INABA – Ανοσολογία & Ιατρική

Αφρική και Αραβικές Χώρες: ΔΡ. SEGENET KELEMU – Βιολογία και Παθολογία των Φυτών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ