Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση Trade Fair 2014

Η μαθητική επιχείρηση Eco Biking του 10ου Γυμνασίου Ιλίου εκπροσώπησε την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό «Trade Fair 2014» του Junior Achievement – YE Europe, που πραγματοποιήθηκε στη Χάιφα του Ισραήλ, από 2 – 4 Απριλίου 2014, παρουσιάζοντας δύο καινοτομικά προϊόντα για όσους αγαπούν την ποδηλασία : την πλατφόρμα Easy Riding Kit (E.R.K.), η οποία τοποθετείται σε ποδήλατα και παρέχει θέσεις για μίνι εργαλεία/αξεσουάρ για τον ποδηλάτη, όπως ράδιο / κλειδιά, θέση για αναψυκτικό, θήκη για κινητό, καθώς και μία μπλούζα με φωτιστικό led στην πλάτη (με δυνατότητα απόσπασης) για ασφαλή οδήγηση μέρα και νύχτα.

Η ελληνική ομάδα διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 31 μαθητικές ομάδες και περισσότερους από 140 μαθητές απ’ όλη την Ευρώπη. Τα μέλη της διακρίθηκαν για τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους, αλλά και την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζουν το θέμα της μετακίνησης με ποδήλατο, με εύκολο και ασφαλή τρόπο, μέσω της εφαρμογής και χρήσης της πλατφόρμας που ανέπτυξαν.

Το βραβείο της Καλύτερης Εταιρείας κατέκτησε η μαθητική εταιρεία «Leve» από την Αυστρία, παρουσιάζοντας το αναψυκτικό «Levendrink», κατασκευασμένο από τριαντάφυλλο, ιβίσκο, λεμόνι και τζίντζερ. Με την προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος οι μαθητές στοχεύουν, επίσης, στην υποστήριξη του κοινωφελούς έργου της οργάνωσης “Associacao Orikana”, στη Βραζιλία.

Σχολιάζοντας την εμφάνιση της ελληνικής ομάδας, η κα Μαρία Λαϊνά, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΝ/JA Greece δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά τα παιδιά, μaς έκαναν υπερήφανους, αναδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Τα αποτελέσματα της ένταξης της επιχειρηματικότητας και της καλλιέργειας της νοοτροπίας του επιχειρείν στην εκπαίδευση είναι ολοφάνερα στις  φρέσκες, καινοτόμες  και δημιουργικές ιδέες  των μαθητών. Η ολοένα αυξανόμενη ευαισθητοποίηση γύρω από την επιχειρηματική εκπαίδευση και η παράλληλη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και να επεκτείνουμε το δύσκολο έργο μας».

H Πανευρωπαϊκή Εμπορική Έκθεση (JA-YE Europe Trade Fair) διοργανώνεται σε ετήσια βάση και αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος Company Program (Eικονική Επιχείρηση), που υλοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, ανά τον κόσμο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βέλτιστη πρακτική στην Επιχειρηματική Εκπαίδευση καθώς δείχνει στους μαθητές πώς να υλοποιούν τις επιχειρηματικές τους ιδέες μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία με την υποστήριξη εθελοντών από την αγορά εργασίας, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Oι απόφοιτοι του προγράμματος αποδείχθηκε ότι έχουν 4 -5 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, από τους άλλους συνομηλίκους τους, και οι νεοφυείς επιχειρήσεις τους έχουν υψηλότερη βιωσιμότητα. Ακόμα κι αν επιλέξουν να εργαστούν σε άλλες επιχειρήσεις εμφανίζουν υψηλότερους δείκτες απασχολησιμότητας και ικανοποίησης από την εργασία τους, ενώ αποσπούν και  υψηλότερους μισθούς.

Η Γενική Διευθύντρια του JA Europe, Caroline Jenner, δήλωσε στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού ότι «Η επιχειρηματική κοινότητα, οι φορείς χάραξης εκπαιδευτικής πολιτικής και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αναγνωρίζουν τη σημασία της δημιουργίας επιχειρηματικής νοοτροπίας στην ευρωπαϊκή νεολαία. Από το δημοτικό σχολείο ως το πανεπιστήμιο, οι νέοι εφοδιάζονται με επιχειρηματικές δεξιότητες, απελευθερώνοντας τη δημιουργικότητά τους και ως εκ τούτου προετοιμάζονται για τον πραγματικό κόσμο της εργασίας. Η νεολαία της Ευρώπης χρειάζεται έμπνευση, κίνητρο και εμπειρία για να αξιοποιήσει τις μελλοντικές ευκαιρίες».

Κύριοι χορηγοί του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» είναι η Allianz Ελλάδος, η Citi, η General Mills και η SAP HELLAS. Χορηγός Αερομεταφορών είναι η AEGEAN AIRLINES.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ