«Ιπποκράτης»: Κοντά στα παιδιά που τον χρειάζονται

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «Ιπποκράτης», που φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών στην Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Το «ταξίδι» θα διαρκέσει έως τους πρώτους μήνες του 2015. Στο διάστημα αυτό, οι μονάδες θα επισκεφθούν 9 γεωγραφικές περιφέρειες της Ελλάδας, όπως Πελοπόννησος, Αττική, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρος, Γρεβενά, Αιτωλοακαρνανία, Θράκη και Κεντρική Ελλάδα, διανύοντας χιλιάδες  χιλιόμετρα με στόχο την παροχή υπηρεσιών σε περισσότερα από 20.000 παιδιά.

Το 2013, το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατάφερε να φτάσει τον πολύτιμο στόχο του και κάλυψε τις ανάγκες προληπτικής ιατρικής σε περισσότερα από 18.000 παιδιά και 34.000 ιατρικές εξετάσεις  σε όλη την Ελλάδα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, Υγείας και Παιδείας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ιατρικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα καθώς και με την υποστήριξη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2002 έως και το 2013 έχουν συνολικά εξεταστεί 41.852 παιδιά σε όλη τη χώρα.

Κινητήριος δύναμη και της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

«Στον πυρήνα της φιλοσοφίας της Johnson & Johnson βρίσκεται η προσφορά στην κοινωνία και η φροντίδα της υγείας του κοινωνικού συνόλου. Για εμάς στο πλαίσιο αυτό στην Ελλάδα στηρίζουμε δράσεις ουσίας που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής. Το 2013, επιλέξαμε να εστιάσουμε τις προσπάθειες μας στην ενίσχυση του έργου του «Ιπποκράτη», στοχεύοντας μέσω της προσφοράς μας στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης υγείας σε περισσότερα από 18.000 παιδιά. Η επιτυχία του προγράμματος είναι πρωταρχικής σημασίας για τον όμιλο των εταιρειών της Johnson & Johnson στην Ελλάδα» δήλωσε η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κα Έρρικα Λαμπριανού, η οποία κατά την παρουσίασή της αναφέρθηκε στη ανταπόκριση του κόσμου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα, κ. Μάκης Κοσμάτος, ανέφερε στην τοποθέτησή του: «Πίστη μας αποτελεί ότι το μέγεθος μιας επιχείρησης κρίνεται από το αποτύπωμα της δραστηριότητάς της στην κοινωνία και στους ανθρώπους. Η Johnson & Johnson είναι μια εταιρεία με παρουσία παγκόσμια, κυρίως όμως με ευαισθησία που επικεντρώνεται στα θέματα και στις ανάγκες του κάθε τόπου όπου δραστηριοποιείται. Η δραστηριότητά μας αφορά στους τομείς των καταναλωτικών και φαρμακευτικών προϊόντων και διαγνωστικών εργαλείων με στόχο τη συνεισφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και υγείας των πολιτών» και συνέχισε τονίζοντας την προσφορά της εταιρείας στην ελληνική κοινωνία.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, από την πλευρά του δήλωσε: «H ανάγκη για παροχή προληπτικής ιατρικής στα παιδιά είναι σήμερα μεγαλύτερη από ποτέ. Οι επικρατούσες κοινωνικo-οικονομικές συνθήκες καθιστούν κάθε προσφορά απαραίτητη και πολύτιμη για την ελληνική οικογένεια πόσο μάλλον κάθε παροχή στον τομέα της Υγείας. Το 2013 εξετάσαμε 18.000 παιδιά κατακτώντας το στόχο που ένα χρόνο πριν θέσαμε με τη Johnson & Johnson. Δεν είναι όμως ο αριθμός των παιδιών μόνο αξιοσημείωτος. Αυτό που πραγματικά αξίζει να υπογραμμίσουμε είναι ότι ο Ιπποκράτης βρέθηκε και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της χώρας μας αλλά και σε μέρη που δεν υπήρχε γιατρός! Σημαντικό –επίσης- ότι παρείχαμε ολοκληρωμένες ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες στα παιδιά χάρη στην υποδομή του Ιπποκράτη που διαθέτει 4 αυτόνομα τμήματα: ακουολογικό, καρδιολογικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και οδοντιατρικό. Η Johnson & Johnson εμπιστεύεται το έργο μας και για αυτό αποφάσισε να συνεχίσουμε μαζί τη δράση. Νέος μας στόχος να εξετάσουμε 20.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας τους ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχαριστήσω την εταιρεία και το ανθρώπινο δυναμικό της για την ουσιαστική υποστήριξη που μας παρέχει. Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δεκάδες εθελοντές γιατρούς που στελέχωσαν με επαγγελματισμό τη δράση της  προληπτικής ιατρικής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ