ΑΧΑ: Έμπρακτη στήριξη στους νέους

Η ΑΧΑ Ασφαλιστική, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Υπευθυνότητα και ως Μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΔΕΚΕ), στηρίζει την ασφαλή μετακίνηση των φοιτητών που κέρδισαν στον Πρώτο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Βραβεύει μία από τις ομάδες των νικητών στη Συνέντευξη Τύπου και τη Βράβευση που πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Τρίτη 6 Μαΐου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2013 και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2014, έδωσε τη δυνατότητα στους φοιτητές να ετοιμάσουν εργασίες για τη συμβολή της ΕΚΕ στην ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και επικεντρώθηκε στους τομείς: «Αγροτική παραγωγή», «Τουρισμός», «Ναυτιλία».

Η αξιολόγηση των εργασιών έγινε από έγκριτους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής και της επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ οι τρεις νικητήριες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων – ΕΥΕ2014, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο από 9 έως 11 Μαΐου 2014 ενόψει του εορτασμού για την «Ημέρα της Ευρώπης» (9 Μαΐου).

Από πλευράς ΑΧΑ, ο Διευθυντής Δικτύων Διανομής της εταιρείας κ. Νίκος Σακελλαρίου δήλωσε: «Η υπεύθυνη στάση μας απέναντι στην κοινωνία δεν αποτελεί συμβατική υποχρέωση για την Εταιρεία μας, αλλά μια από τις κύριες δράσεις της που ως στόχο έχουν να στηρίζουμε τους συμπολίτες μας, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες όπως η σημερινή. Στην ΑΧΑ χαιρόμαστε που είμαστε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία σε εγγεγραμμένα ασφάλιστρα και το πρώτο σε αναγνώριση ασφαλιστικό όνομα για 5η συνεχή χρόνια στον κόσμο, γεγονότα που μας καθορίζουν ως ηγέτες της αγοράς. Αποδεχόμενοι την ευθύνη αυτή  δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη ενός πλαισίου κοινωνικών δράσεων κυρίως στον τομέα της πρόληψης και μάλιστα, ακόμα πιο δυναμικά τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με το διαγωνισμό, αλλά και την ελληνική συμμετοχή στο ΕΥΕ2014, η Πρόεδρος του ΕΔΕΚΕ, κ. Μαρία Αλεξίου δήλωσε: «Η συμμετοχή των Ελλήνων εκπροσώπων στην Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων προωθεί τη συνεργασία της επιχειρηματικής και πανεπιστημιακής κοινότητας σε κρίσιμα θέματα όπως η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και κινητοποιεί θετικά τους νέους να αναλάβουν δράση. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αποτελεί το θεμέλιο λίθο και την απαρχή ενός θεσμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ