Way to WorkTM 2014 από την Adecco

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, αναλαμβάνει δράση κατά της ανεργίας των νέων παρουσιάζοντας τη 2η έκδοση του προγράμματος Adecco Way to WorkTM. Στις 30 Απριλίου σχεδόν 10.000 εργαζόμενοι της Adecco σε περισσότερες από 50 χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του CEO του Ομίλου, Patrick De Maeseneire, καθώς και πολλών υψηλόβαθμων στελεχών, κατέβηκαν στους δρόμους και επισκέφθηκαν σχολεία και πανεπιστήμια. Πραγματοποιήθηκαν συνολικά περίπου 800 δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες οι εργαζόμενοι της Adecco  μοιράστηκαν συμβουλές καριέρας με περισσότερα από 600.000 άτομα που αναζητούν εργασία. Επιπλέον, μέχρι τις 31 Μαΐου 2014, ταλαντούχοι νέοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για περίπου 100 θέσεις εργασίας διάρκειας ενός μήνα και για την μοναδική ευκαιρία να γίνουν ο CEO της Adecco επίσης για ένα μήνα. Πρόκειται για την  πρωτοβουλία Adecco Experience.

Η ανεργία των νέων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία και ένα πραγματικό σκόπελο για την παγκόσμια οικονομία που αγωνίζεται να ανακάμψει. Παρόλο που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν πολύ υψηλά, εκατοντάδες θέσεις εργασίας παγκοσμίως παραμένουν κενές κάθε χρόνο, λόγω της αναντιστοιχίας των δεξιοτήτων και της έλλειψης επαγγελματικής εμπειρίας που απαιτούν οι εταιρείες από τους νέους απόφοιτους.

Η Adecco αποφάσισε να αναλάβει δράση προσφέροντας  καθοδήγηση, εκπαίδευση και ευκαιρίες εργασίας που επιτρέπουν στους νέους υποψήφιους να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους πορεία «χτίζοντας» σχετική εργασιακή εμπειρία. Στο πλαίσιο του προγράμματος Adecco Experience και μέχρι τις 31 Μαΐου οι υποψήφιοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.adeccowaytowork.com και να κάνουν αίτηση για εργασία ενός μήνα σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες-πελάτες της Adecco για θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν ειδικά για το πρόγραμμα αυτό, ώστε να προσφέρουν εμπειρία στους νέους υποψηφίους. Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αίτηση για τις θέσεις που είναι διαθέσιμες στη χώρα κατοικίας τους. Περίπου 100 θέσεις εργασίας περιμένουν να καλυφθούν σε τμήματα παραγωγής, μάρκετινγκ, επικοινωνίας και ανθρώπινου δυναμικού. Για την αίτηση, οι υποψήφιοι πρέπει να αναρτήσουν ένα video διάρκειας 30 δευτερολέπτων περιγράφοντας τα βασικά τους ταλέντα. Οι αιτήσεις και τα video θα αξιολογηθούν από τους εξειδικευμένους συμβούλους στελέχωσης θέσεων της Adecco, ώστε να γίνει η τελική επιλογή. Οι επιτυχόντες θα εργαστούν στις εταιρείες – πελάτες του ομίλου Adecco τον Ιούλιο. Η Adecco θα αναλάβει το μισθό τους, ενώ παράλληλα θα τους εξασφαλίσει πλούσια και πολύτιμη εμπειρία για τη μελλοντική τους επαγγελματική εξέλιξη.

Στην Ελλάδα, για το πρόγραμμα Adecco Experience, η Adecco συνεργάζεται με τη Hewlett Packard Hellas, η οποία θα προσφέρει εμπειρία εργασίας σε έναν υποψήφιο που θα στελεχώσει τη θέση «Inside Sales and Marketing Support».

Ως μέρος της διαδικασίας, οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αιτηθούν να λάβουν μέρος και στην επόμενη φάση του προγράμματος και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία: να γίνουν ο CEO της Adecco για ένα μήνα, με την επίβλεψη του CEO του Ομίλου Adecco, κ. Patrick De Maeseneire. Πρόκειται για μία σπάνια και ξεχωριστή ευκαιρία για έναν και μόνο υποψήφιο σε όλο τον κόσμο, ο οποίος θα μπορέσει να αναπτύξει και να επιδείξει τις ικανότητες, τις γνώσεις και το ταλέντο του σε μία ιδιαίτερα απαιτητική θέση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ