«Πρώτα η ασφάλεια για όλους τους εργαζομένους μας»

Με κεντρικό σύνθημα «Πρώτα η ασφάλεια – Για όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά» και περισσότερες από 15 βιωματικές δράσεις με έμφαση στην οδική ασφάλεια, αξιοποίησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας & Ασφάλειας στο χώρο εργασίας, στις 28 Απριλίου.

Η ενημερωτική καμπάνια απευθυνόταν στους εργαζομένους σε όλες τις μονάδες της στην Ελλάδα, και περιλάμβανε σειρά από ενημερωτικές και βιωματικές ενέργειες στις εγκαταστάσεις της εταιρίας σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Λαμία και Κρήτη, αλλά και εσωτερικό διαγωνισμό ιδεών, με στόχο να δημιουργηθεί καμπάνια ενημέρωσης εμπνευσμένη από τους ίδιους τους εργαζόμενους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Η καμπάνια κέρδισε την πρώτη θέση στην Ευρώπη στον εσωτερικό διαγωνισμό Υγείας και Ασφάλειας της HEINEKEN στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 30 χώρες παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, για μία ημέρα, η μονάδα της Αθήνας μετατράπηκε σε κέντρο εκπαίδευσης για την οδική ασφάλεια, με τη βοήθεια του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και του ειδικού εξοπλισμού που διαθέτει αλλά και του προσομοιωτή οδήγησης της Heineken, ενώ οι εργαζόμενοι της Πάτρας και Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το διαδραστικό παιχνίδι της Heineken για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την οδήγηση, “It’s Just an Illusion”. Παράλληλα, όλοι οι άνθρωποι της εταιρίας έλαβαν το Δεκάλογο της Ασφαλούς Οδήγησης, δέκα απλές αλλά ιδιαίτερα σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια στο αυτοκίνητο που δημιούργησε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Συνολικά, υπολογίζεται ότι στις βιωματικές δράσεις συμμετείχαν πάνω από 500 εργαζόμενοι, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα ότι η οδική ασφάλεια αφορά όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.

Ο κ. Ζωούλλης Μηνά, Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας δήλωσε σχετικά: «Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Υγείας & Ασφάλειας στην εργασία, θα ήθελα να τονίσω και πάλι τη δέσμευσή μας να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, στοχεύοντας σε μηδενικό αριθμό ατυχημάτων σε όλες τις δραστηριότητές μας. Κύρια μέριμνά μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έρχονται στην δουλειά και να επιστρέφουν καθημερινά στο σπίτι τους με ασφάλεια. Η μαζική ανταπόκριση των ανθρώπων μας από όλες τις μονάδες απέδειξε ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά και στον τομέα της ασφάλειας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ