Η Saxo Bank δίπλα στους Έλληνες πρωταθλητές ιστιοπλοΐας

Η Saxo Bank, ο ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, είναι ο νέος χορηγός των Ελλήνων πρωταθλητών ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, της ομάδας Optimum Yacht Racing Team. Πρόκειται για την πρώτη χορηγία της Saxo Bank στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, έχοντας επιλέξει μία από τις κορυφαίες ομάδες ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, με περισσότερα από 30 χρόνια ιστορία.

Η 25μελής ομάδα Optimum Yacht Racing Team, με σθένος, ομαδικό πνεύμα συνεργασίας, ευγενή άμιλλα και επιμονή, μετρά πολλές διακρίσεις σε ελληνικές αλλά και διεθνείς διοργανώσεις καθ’ όλα τα χρόνια δραστηριοποίησής της. Παράλληλα, επιλέγει να καινοτομεί και επενδύει συνεχώς στην αναβάθμιση του σκάφους, του εξοπλισμού και της εκπαίδευσης των μελών της. Ενδεικτικά, στο 50ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου το 2013, που αποτελεί το κορυφαίο ετήσιο ιστιοπλοϊκό γεγονός στην Ελλάδα, η ομάδα κέρδισε και τις πέντε ιστιοδρομίες για πρώτη φορά στην ιστορία του συγκεκριμένου θεσμού με το υπερσύγχρονο σκάφος “Optimum 3”, ενώ σημείωσε και νέο ρεκόρ ταχύτητας φθάνοντας τους 29,9 κόμβους στην ιστιοδρομία Σύρος-Πάτμος.

Επιπλέον, η Optimum Yacht Racing Team αποτελεί τη μοναδική ελληνική ομάδα ιστιοπλοΐας που έχει διακριθεί στον διεθνή αγώνα 607 ναυτικών μιλίων “Rolex Middle Sea Race”, ο οποίος πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Μάλτα. Σημειώνεται ότι η έδρα της ομάδας είναι στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου, στη Μαρίνα Αλίμου.

H Ειρήνη Σαραντοπούλου, Διευθύντρια της  Saxo Bank Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που αποτελούμε κι εμείς πλέον κομμάτι της ομάδας Optimum Yacht Racing Team. Ακολουθώντας τη διεθνή παράδοση της Saxo Bank, επιλέξαμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα να στηρίξουμε ένα κομμάτι του αθλητισμού που ταιριάζει με τη φιλοσοφία της Τράπεζάς μας. Αναγνωρίσαμε σε κάθε ένα από τα μέλη και στο σύνολο της ομάδας, ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό, την ιστιοπλοΐα, τη θάλασσα και ενωμένοι πάντοτε προσπαθούν για το καλύτερο. Εμείς θα είμαστε στο πλευρό τους, στηρίζοντας την προσπάθειά τους, ώστε να συνεχίσουν να καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες και να μας χαρίζουν μοναδικές αθλητικές στιγμές».

Οι  Περικλής Λιβάς και Νίκος Λάζος, ιδρυτικά μέλη της Optimum Yacht Racing Team και κυβερνήτες του σκάφους, δήλωσαν τα εξής: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τη Saxo Bank στην ομάδα μας και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν από την πρώτη στιγμή. Η έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών μας από μια διεθνώς αναγνωρισμένη Τράπεζα, όπως η Saxo Bank, αποτελεί σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας και κίνητρο για να συνεχίσουμε με ακόμα περισσότερο ζήλο, υπηρετώντας πάντοτε το αθλητικό πνεύμα και αρχές».

Η Saxo Bank αποτελεί σημαντικό υποστηρικτή του αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο, στηρίζοντας πρωτοβουλίες που αντικατοπτρίζουν το ευ αγωνίζεσθαι, την επιμονή και το πάθος για επιτυχία. Από το 2008, είναι χορηγός της δανέζικης ποδηλατικής ομάδας Riis Cycling, ενώ στις αρχές του 2014 ανακοίνωσε τη χορηγία της ομάδας της Lotus στο πρωτάθλημα της Formula 1. Παράλληλα, η Saxo Bank στηρίζει πρωτοβουλίες σε διάφορες χώρες, σε τομείς όπως η εκπαίδευση και οι τέχνες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Optimum Yacht Racing Team  έχει προγραμματίσει και φέτος τη συμμετοχή της σε σημαντικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες, μεταξύ των οποίων οι εξής: «Ποσειδώνια» (30/5), «Άνδρος» (6-9/6), «Ράλλυ Αιγαίου» (18-27/7), “Rolex Middle Sea Race” (17-24/10) κ.ά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ