Solidarity Now: Τι πέτυχε στη Θεσσαλονίκη

Κατά τους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του (Ιανουάριος- Μάρτιος 2014), το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη κατάφερε ήδη να ανταποκριθεί στο βασικό σκοπό του να στηρίζει τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της χώρας που έχουν πληγεί περισσότερο από την τρέχουσα οικονομική κρίση.

Ειδικότερα, τη συγκεκριμένη περίοδο, 363 άτομα συνολικά επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Κέντρου, αναζητώντας δωρεάν ιατρική ή νομική υποστήριξη, ενώ μεταξύ των επισκεπτών καταγράφηκαν 197 Έλληνες πολίτες και 166 πολίτες ξένης υπηκοότητας, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης έχουν επηρεάσει μια πολύ σημαντική μερίδα κατοίκων της χώρας.
Το Κέντρο εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2014 από το Solidarity Now, ενώ τόσο η φιλοσοφία, όσο και η επιχειρησιακή λειτουργία του ευθυγραμμίζονται άμεσα με τον κεντρικό σκοπό του Solidarity Now να υλοποιεί δράσεις με θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, παρέχοντας άμεση στήριξη στους πολίτες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της κατάστασης που έχει επέλθει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αντιλαμβανόμενο τις αυξημένες –εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης- ανάγκες των σύγχρονων πολιτών στους τομείς της Υγείας και Νομικής υποστήριξης, το Κέντρο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, σε στενή συνεργασία με δύο ελληνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, την ΑΡΣΙΣ (www.arsis.gr) και την PRAKSIS (www.praksis.gr), προσφέρει δωρεάν νομικές και ιατρικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Ειδικότερα, την περίοδο Ιανουάριος-Μάρτιος 2014, 171 άτομα έλαβαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες ιατρικής φροντίδας, μέσω του ιατρικού τμήματος που λειτουργεί στο Κέντρο Αλληλεγγύης. Αντίστοιχα, 196 άτομα αναζήτησαν νομική συμβουλευτική υποστήριξη από τη νομική υπηρεσία που λειτουργεί στο Κέντρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ