Η Lidl Hellas στηρίζει την HELMEPA

Η Lidl Hellas διευρύνει το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα, στηρίζοντας ως εταιρικό μέλος την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) και συγκεκριμένα την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και τις δράσεις του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» σε όλη την Ελλάδα.

Η «Παιδική HELMEPA» αποτελεί ένα περιβαλλοντικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία της HELMEPA και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων προσφέρει κάθε χρόνο τη δυνατότητα σε 4.000 – 6.000 μικρούς μαθητές που γίνονται εθελοντικά μέλη του, να ενημερωθούν και να αναλάβουν δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι μαθητές εμπειρίες, να ευαισθητοποιούνται και να γίνονται οι πιο αποτελεσματικοί φορείς σωστών περιβαλλοντικών μηνυμάτων στην τοπική τους κοινωνία.

Τα μέλη της Παιδικής HELMEPA, μαθητές ηλικίας 5-13 ετών, αναλαμβάνουν και πραγματοποιούν με την καθοδήγηση των εθελοντών εκπαιδευτικών καθαρισμούς ακτών, εκθέσεις ζωγραφικής και ενημερωτικές εκστρατείες με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, σχολικές εργασίες και απλά επιστημονικά πειράματα, προγράμματα ανακύκλωσης υλικών και πολλές άλλες περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Επιπλέον, χιλιάδες μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Αττικής επισκέπτονται κάθε χρόνο με έξοδα του Προγράμματος τις μόνιμες περιβαλλοντικές εκθέσεις που λειτουργεί η HELMEPA στην Αθήνα με θέμα το θαλάσσιο περιβάλλον και τους κινδύνους που το απειλούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ