Το «Δέντρο της Ζωής» των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014

Το «Δένδρο της Ζωής» θα συνδεθεί φέτος με την δεκαετία των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ και θα απονέμεται στους διακριθέντες κάθε χρονιάς, αρχής γενομένης από την απονομή των φετινών βραβείων.

Το νέο αγαλματίδιο φιλοτεχνήθηκε από τον πολυβραβευμένο γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου, έργα του οποίου βρίσκονται σε πολλούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το «Δέντρο της Ζωής», σύμφωνα με τις προδιαγραφές του θεσμού που επιβάλλει φυσικά ή ανακυκλωμένα υλικά, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και αντανακλά τις αξίες που πρεσβεύουν τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, δηλαδή τον σεβασμό στη Φύση, την αναγνώριση της ανάγκης για αρμονική συνύπαρξη και την ενδυνάμωση του πέραν του καθήκοντος «ευ πράττειν» για το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον καλλιτέχνη, το μόνιμο πλέον αγαλματίδιο των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, αποτελεί μια «σύντομη» συμβολική αλληγορία για το Δένδρο της Ζωής το οποίο κάθε χρόνο πριονίζουν οι Καλικάντζαροι χωρίς ποτέ να μπορέσουν να το κόψουν.  Στο έργο, παριστάνεται το Δένδρο της Ζωής το οποίο ο ανατέλλων ήλιος διαρκώς ζωογονεί. Τα πουλιά που εξέρχονται πετώντας από το φύλλωμά του συμβολίζουν την ψυχή του δέντρου μα και τα αγαθά που τα πουλιά μεταφέρουν σε όλα τα πλάσματα της Γης, ελεύθερα. Πλάι στον εδραιωμένο στη γη κορμό, το γρανάζι συμβολίζει την αθανασία του Δένδρου μέσα από την κίνηση, μα και την υποστήριξη της τεχνολογίας η οποία απαραίτητα συμπορεύεται με αυτό. Το νερό της θάλασσας, συμβολίζει την αέναη θρέψη του και το άλας της ζωής, δηλαδή την ουσία της που το δέντρο παρέχει.

Το νέο αγαλματίδιο θα απονεμηθεί για πρώτη φορά στους διακριθέντες της φετινής χρονιάς στην τελετή απονομής των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 19.30 το απόγευμα, στην Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30).

Τα βραβεία κατανέμονται σε έξι (6) τομείς, σε κάθε έναν από τους οποίους περιλαμβάνονται 3 έως 6 κατηγορίες βραβείων:

•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιστημονικών Εργων
•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Διπλωματικών Εργασιών
•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Οργανισμών και Υπηρεσιών
•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Αυτοδιοίκησης
•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Επιχειρήσεων
•          ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2014 Μέσων Ενημέρωσης

Η απονομή για το «Εργο Ζωής Αφιερωμένο στο Περιβάλλον» αποτελεί την κορύφωση της Τελετής Απονομής των βραβείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ