Δωρεά THI στα Παιδικά Χωριά SOS

Νέα δωρεά ύψους 300.000 δολαρίων προς τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος ανακοίνωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία

Μέσω της συγκεκριμένης δωρεάς θα προσφέρεται μηνιαίως, και για 1 έτος, επισιτιστική βοήθεια σε 450 συνολικά οικογένειες, που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα και την Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε 26 οικογένειες που φιλοξενούνται στα Παιδικά Χωρία SOS Eλλάδος. Επιπλέον, η δωρεά θα συμβάλλει στην παροχή εξειδικευμένων υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως εργοθεραπείες και λογοθεραπείες, προς όφελος 80 επιπλέον οικογενειών που βρίσκονται στην Αθήνα Συνολικά, περισσότεροι από 900 ενήλικες και 1.450 παιδιά θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση υποστήριξη, μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που έχει ως βασικό στόχο την επίλυση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την οικονομική κρίση.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Program Director της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά περήφανοι που υποστηρίζουμε τη λειτουργία των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η επιτυχία του πρώτου μας προγράμματος, λειτούργησε σαν καταλύτης στην απόφασή μας να υποστηρίξουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες μέσα στο 2014. Η δωρεά αυτή αντανακλά τη στήριξη της παγκόσμιας ελληνικής κοινότητας στο κάλεσμα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας για συμμετοχή όλων στην εκστρατεία συγκέντρωσης πόρων OneGreece.org. Όλοι μαζί μπορούμε έμπρακτα να βοηθήσουμε τους συναθρώπους μας να αποκτήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής, αυτά τα δύσκολα χρόνια».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, προσθέτει: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Πρωτοβουλία, υποστηρίζοντας οικογένειες που έχουν πληγεί από την παρατεταμένη οικονομική κρίση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει δεσμευθεί για πολλά περισσότερα από την οικονομική υποστήριξη που ήδη μας προσφέρει και αποτελεί έναν αληθινό συνοδοιπόρο στην αποστολή του οργανισμού  μας. Επιπλέον, η Ελληνική Πρωτοβουλία βοηθά να διευρύνουμε τον αντίκτυπο των ενεργειών μας, μέσα από τη συνεργασία με άλλους κορυφαίους κοινωφελείς οργανισμούς και ελληνικές επιχειρήσεις. Πραγματικά εκτιμούμε τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελληνικής Διασποράς από όλο τον κόσμο».

Ο Γιώργος Βογιατζάκης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ελλάδος, Αλβανίας και FYROM της Μαρινόπουλος Α.Ε. που λειτουργεί τα Κοινωνικά Παντοπωλεία ανέφερε: «Στη δύσκολη  αυτή συγκυρία για τη χώρα, όπου οι αιτήσεις των οικογενειών για ένταξη σε επισιτιστικά προγράμματα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς αυξάνονται συνεχώς, έχει αναπτυχθεί μια σημαντική συνεργασία μεταξύ των Κοινωνικών Παντοπωλείων της Μαρινόπουλος Α.Ε. και των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Αθήνας και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.  Είμαστε περήφανοι που, μέσα από τη στήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας,  ενισχύουμε  και δίνουμε ελπίδα σε 350 επιπλέον άπορες οικογένειες μέσα από τα Κοινωνικά Παντοπωλεία μας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε υπεύθυνα τη δράση μας με στόχο να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ