Ο 1ος κύκλος του ReGeneration

Τo ReGeneration, ένα καινοτόμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, έρχεται να προσφέρει μια εμπειρία ζωής στη νέα γενιά της Ελλάδας. Πολλές γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα, συμπράττουν κάτω από έναν κοινό στόχο, και με όχημα το ReGeneration εγκαινιάζουν μια πρωτοβουλία με επίκεντρο τους νέους, που θα επιφέρει θετική αλλαγή στην ελληνική κοινωνία σε βάθος χρόνου. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στο HUB Events την Πέμπτη 29 Μαΐου, παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, οι οποίοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους κάθε ειδικότητας. Έχει ως προτεραιότητα την παροχή νέων δεξιοτήτων, μέσα από μία σφαιρική εμπειρία μάθησης, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασφαλίσουν ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα. Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του World Economic Forum Global Shapers Athens Hub, είναι η προσφορά αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε εταιρικό περιβάλλον, η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα  και η εθελοντική εργασία σε ΜΚΟ ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι για το σχεδιασμό και υλοποίηση του προγράμματος εργάσθηκαν 18 εταιρίες, που προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες αξίας 250.000 ευρώ, καθώς και 85 εθελοντές οι οποίοι αφιέρωσαν πάνω από 5.000 ώρες εργασίας.

Όπως δήλωσε ο Yemi Babington-Ashaye, Διευθυντής της κοινότητας των Global Shapers παγκοσμίως, «το ReGeneration είναι μια πολύ ισχυρή ιδέα. Θα “αγγίξει” τη ζωή και την καθημερινότητα πολλών νέων, βοηθώντας τους στο ξεκίνημα της καριέρας τους, και η θετική του επίδραση θα διαρκέσει για πολλά χρόνια».

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου www.regeneration.gr. Ο 1ος κύκλος υποβολής συμμετοχών στο πρόγραμμα ξεκίνησε στις 29/5 και ολοκληρώνεται στις 22/6.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ