Η Pernod Ricard καθάρισε παραλίες!

Για 4η συνεχή χρονιά, η Pernod Ricard διοργάνωσε την Ημερίδα Responsib’ALL Day, το αποκορύφωμα των ενεργειών του Ομίλου, για την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ. Η εκδήλωση αυτή βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα, να γίνουν οι 19.000 εργαζόμενοι του Ομίλου Pernod Ricard, σε 80 θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο, οι κορυφαίοι πρεσβευτές της δέσμευσης αυτής.

Φέτος η Pernod Ricard Hellas, συνέδεσε την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ με τους άλλους δύο πυλώνες της πλατφόρμας Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης: την «προστασία του πλανήτη» και την «ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων και ευαισθητοποίηση των συνεργατών της». Έτσι, λοιπόν, την Πέμπτη 22 Μαΐου πραγματοποίησε, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), δραστηριότητες με οικολογικό χαρακτήρα και στόχο την πληροφόρηση και την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων της.

Η δράση ξεκίνησε στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας, με ομιλίες από τον Managing Director κ. Christophe Lemarié, τον Industrial Director κ. Λάμπρο Πάσχου, από την HR Manager κα. Φανή Κουτρουμάνου, καθώς επίσης και με σχετική παρουσίαση από στελέχη της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Κατόπιν, στα Μέγαρα, οι 80 εργαζόμενοι της Pernod Ricard Hellas, ανέλαβαν να καθαρίσουν την παραλία της Πάχης, μήκους 2,2 χλμ! Η ημέρα ολοκληρώθηκε με επίσκεψη και ξενάγηση στο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης (ΚΔΑΥ Ελευσίνας), κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε αναλυτικά η διαδικασία, τα μέσα και ο τρόπος ανακύκλωσης υλικών. Αντίστοιχες δράσεις καθαρισμού παραλιών πραγματοποιήθηκαν από εργαζομένους της Εταιρείας την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη (παραλία Επανομής) και τη Μυτιλήνη (παραλίες στα νότια προάστια της πόλης).

Ο κος Christophe Lemarié, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα γραφεία της Pernod Ricard Hellas, τόνισε σχετικά: «H Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί μέρος του επιχειρηματικού μας μοντέλου και βασική προτεραιότητα για να μπορέσουμε να ηγηθούμε του κλάδου μας. Δεν μπορούμε να πετύχουμε, χωρίς την ισχυρή υποστήριξη των εργαζομένων μας. Σκοπός της σημερινής ημέρας είναι η ενημέρωση για την πλατφόρμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εταιρείας, αλλά ακόμα πιο σημαντική είναι η ενεργή συμμετοχή των εργαζόμενων μας σε αυτή την κινητοποίηση!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ