To E.K.AB. Καβάλας σώζει και…εκπαιδεύει!

Το Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας με την αμέριστη βοήθεια και προσπάθεια των διασωστών του και των εκπαιδευτών του, εκτός της σημαντικής για τη δημόσια υγεία και κοινωνική ασφάλεια επιχειρησιακής του δράσης, υλοποιεί μία σειρά ενεργειών που σχετίζονται με την ενημέρωση αλλά και την εκπαίδευση τόσο των πολιτών όσο και άλλων ειδικών ομάδων (σύλλογοι, Σχολεία κ.α.) αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών.

Συγκεκριμένα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας έχουν σαν σκοπό να αναδείξουν τον πολύπλευρο σκοπό του Οργανισμού που, εκτός της παροχής άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας, είναι και η παροχή στο ευρύ κοινό των κατάλληλων γνώσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση πληθώρας καθημερινών περιστατικών όπως η λιποθυμία, τα γενικά τραύματα, τα εγκαύματα, η επιληψία, η υποθερμία, η θερμοπληξία, τα διάφορα τσιμπήματα & δαγκώματα αλλά και τα περιστατικά Καρδιακών Ανακοπών. Ειδικά για τα περιστατικά των Καρδιακών Ανακοπών το γραφείο εκπαίδευσης του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας πραγματοποιεί πιστοποιημένα εκπαιδευτικά σεμινάρια «Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α) και χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή» (BLS – AED). Αξιοσημείωτο είναι πως σε ενάμιση χρόνο περίπου έχουν υλοποιηθεί, από το Παράρτημα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, 101 προγράμματα εκπαίδευσης στην Καβάλα, στην Δράμα και στην Κομοτηνή τα οποία παρακολούθησαν 3163 άτομα εκ των οποίων τα 1315 έλαβαν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση.

Στην Εκπαιδευτική Ομάδα του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας έχουν προστεθεί και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το κοινό οι οποίοι χρησιμοποιούνται επικουρικά στα πιστοποιημένα Ευρωπαϊκά σεμινάρια (όταν λόγω επιχειρησιακών αναγκών του Οργανισμού δεν επαρκούν οι εκπαιδευτές από το Ε.Κ.Α.Β.), ενώ τα σεμινάρια με θέμα τις «Πρώτες Βοήθειες» μπορεί το κοινό να τα παρακολουθήσει εντελώς δωρεάν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ