SAP Hellas: Στήριξη στο 1ο Global Enterprise Camp

Προσηλωμένη στη δέσμευση της για ενθάρρυνση της καινοτομίας η SAP Ηellas υποστήριξε δυναμικά το 1ο Global Enterprise Camp (GEP). Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος το οποίο υλοποιήθηκε πιλοτικά για πρώτη χρονιά, ομάδα εθελοντών-στελεχών της SAP Hellas παρείχε σημαντική βοήθεια στους μαθητές 11 σχολείων που συμμετείχαν.

Συνολικά στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 55 μαθητές από 11 Λύκεια της Αττικής, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στην πρόκληση και υπό την καθοδήγηση της ομάδας της SAP, πρότειναν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που αξιοποιούν την τεχνολογία δημιουργώντας οφέλη για τουλάχιστον 1 εκ ανθρώπους.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Blind Vision με τη συμμετοχή μαθητών από 4 διαφορετικά Σχολεία (A’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, 3ο ΓΕΛ Κηφισιάς, Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Σύγχρονη Σχολή Αυγουλέα-Λιναρδάτου) που εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή με την πρότασή της για την κατασκευή ειδικά διαμορφωμένων γυαλιών για τη διευκόλυνση των ανθρώπων με προβλήματα όρασης.

Η ομάδα Searchip πρότεινε την κατασκευή ενός micro-chip για τον εντοπισμό αντικειμένων με τη χρήση GPS καταλαμβάνοντας τη 2η θέση ενώ 3η αναδείχθηκε η ομάδα 3Di-Art προτείνοντας τη δημιουργία εργαλείου το οποίο μέσω της αφής βοηθάει άτομα με προβλήματα όρασης να αντιληφθούν τη ζωγραφική και την τέχνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νικήτρια ομάδα, εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον οργανισμό Junior Achievement-Young Enterprise Europe στην Μαδρίτη 6-8 Μαΐου δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες.

Η δράση εντάσσεται στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP Hellas και στόχο έχει την ενθάρρυνση προς την ανάπτυξη της καινοτομίας μέσα από τη χρήση τεχνολογίας, δημιουργώντας εμπειρίες εκπαίδευσης για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ