Τα κορυφαία ευρωπαϊκά εργασιακά περιβάλλοντα

To Great Place to Work® έδωσε στη δημοσιότητα την 12η ετήσια λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το εργασιακό τους περιβάλλον. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται 6 επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

Για το 2014, η Microsoft είναι η καλύτερη πολυεθνική στην Ευρώπη όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον, η Davidson Consulting (συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας στη Γαλλία) επιτυγχάνει την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Ευρώπη, και η Σουηδική εταιρεία παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας Cygni κατατάσσεται ως η κορυφαία όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον στην κατηγορία των μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων.

Στη λίστα μεταξύ των 100 καλύτερων εταιρειών περιλαμβάνονται οι εξής εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα:

Στην κατηγορία των πολυεθνικών: Microsoft, Diageo, Mars, Roche, JTI
Στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (με πάνω από 500 εργαζόμενους): Διαμαντής Μασούτης ΑΕ.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας Great Place to Work® με τίτλο ‘Working on the Human Touch’, στην οποία περιέχεται η Λίστα με τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης για το 2014, φαίνεται ότι οι εταιρείες στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες κατά τη διάρκεια των πέντε τελευταίων ετών έχουν κατορθώσει να αυξήσουν τα επίπεδα της εμπιστοσύνης των εργαζομένων τους.

Ο κος Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work στην Ελλάδα, λέει ότι “η θετική τάση έχει να κάνει με το ότι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας το μέγεθος των οικονομικών προκλήσεων της χώρας κατά τα τελευταία χρόνια, εκτιμούν τον τρόπο με τον οποίο η δική τους εταιρεία τους αντιμετωπίζει. Όταν οι εταιρείες μέσα σε ένα γενικευμένο περιβάλλον απολύσεων, μειώσεων μισθών και περικοπών παροχών, συνεχίζουν να διατηρούν υψηλά πρότυπα και καλές συνθήκες εργασίας, οι εργαζόμενοι το αναγνωρίζουν και το επιβραβεύουν”.

Η βράβευση των εταιρειών έγινε την Πέμπτη 5 Ιουνίου στη Ρώμη, κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου στο Parco Dei Principi.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ