Μπίρα Volkan: Εθελοντικές Δράσεις στα Νησιά

Στα πλαίσια αυτής της πρωτοβουλίας, η Volkan διοργάνωσε δύο καθαρισμούς στην Σαντορίνη, την Κυριακή 6 Απριλίου στο μονοπάτι μεταξύ Φηρών – Φηροστεφάνι και την Κυριακή 11 Μαΐου στο μεσαιωνικό Καστέλι του Εμπορειού. Ο δήμος Θήρας και ο ραδιοφωνικός σταθμός Top Melody 104,9 FM ήταν χορηγοί και των δύο δράσεων.

Η συμμετοχή στον καθαρισμό του μονοπατιού μεταξύ Φηρών – Φηροστεφάνι ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς έλαβαν μέρος σχεδόν 100 εθελοντές. Ανάμεσα στους εθελοντές ήταν μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Εμπορείου, μέλη του εθελοντικού Διασωστικού Σώματος Θήρας όπως και ντόπιοι. Στα πλαίσια του καθαρισμού, οι εθελοντές συγκέντρωσαν 15 σακούλες με απορρίμματα. Ακόμα, η Volkan ανέλαβε τον χρωματισμό αυτού του μονοπατιού. Στο τέλος του καθαρισμού οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Santozeum όπου ακολούθησε μία εκδήλωση ως ευχαριστία προς τους συμμετέχοντες.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης πρώτης εθελοντικής δράσης, η Volkan διοργάνωσε τη Κυριακή 11 Μαΐου τον καθαρισμό και την συντήρηση του μεσαιωνικού Καστελιού στο Εμπορειό. Η συμμετοχή των εθελοντών ήταν ακόμα μεγαλύτερη από αυτή του πρώτου καθαρισμού καθώς προσήλθαν πάνω από 150 εθελοντές. Ακόμα πιο ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα του καθαρισμού καθώς συλλέχτηκαν 25 σακούλες με απορρίμματα. Μετά τον καθαρισμό οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εμπορειού για να γιορτάσουν αυτή την ημέρα αφιερωμένη στη φύση και το περιβάλλον.

Ο Πέτρος Νομικός, ιδρυτής της Volkan δήλωσε: “Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι που τόσοι νέοι άνθρωποι στήριξαν και βοήθησαν σε αυτούς τους καθαρισμούς. Τα νησιά και η φύση είναι πολύτιμα, το ενδιαφέρον των παιδιών για την συντήρηση του περιβάλλοντος και της φύσης είναι συναρπαστικό. Είναι δική μας ευθύνη η ενασχόληση τους με αυτά…”.

Η Καρολίνα Ρικάκη, καθηγήτρια Αγγλικών και πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Εμπορείου δήλωσε: “Η πρωτοβουλία της Volkan ενθαρρύνει τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου Εμπορείου να συμμετέχουν εθελοντικά και να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες δράσεις της Volkan, καθώς ευελπιστούμε στην συμμετοχή ακόμα περισσότερων εθελοντών”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ