Συνεργασία ΕΘΝ.Ο.Α. με Costa Navarino

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να συμμετέχει στον εορτασμό της «Ολυμπιακής Ημέρας», συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τη χώρα μας να συμμετέχει σε αυτήν την ημέρα με καινοτόμους τρόπους.

Ο εορτασμός αυτός γίνεται κάθε χρόνο στις 23 Ιουνίου σε όλο τον κόσμο, ημέρα ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) το 1894 στο Παρίσι – που φέτος συμπληρώνει τα 120 χρόνια –  ενώ τις αθλητικές δράσεις στη χώρα μας διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.).

Τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, παιδιά κάθε ηλικίας αναμένεται – στις 9:00 το πρωί – να καταφτάσουν στα γήπεδα γκολφ του προορισμού, να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στο συγκεκριμένο άθλημα. Ένα Ολυμπιακό Άθλημα που η ΔΟΕ έδωσε την έγκρισή της να συμπεριληφθεί ξανά στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το 2016. Μέσω των δύο signature γηπέδων, η Costa Navarino έχει δημιουργήσει ένα προορισμό γκολφ στην Ελλάδα, τον οποίο γνωρίζουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του Μεσσηνιακού τοπίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παράλληλα, στην «Ολυμπιακή Ημέρα» τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και σε άλλα μη διαδεδομένα αθλήματα στην Ελλάδα, όπως είναι η Τοξοβολία, η Ξιφασκία και η Άρση Βαρών.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αναμένεται να συμμετάσχουν αρκετά στελέχη της Ολυμπιακής οικογένειας.

Ανήμερα του παγκόσμιου εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας, θα υπογραφεί και η σημαντική συνεργασία της ΕΘΝ.Ο.Α. με την Costa Navarino, με το Ολυμπιακό πνεύμα να χαράσσει μια ακόμη διαδρομή στην Πελοπόννησο.

Στο πλαίσιο υποστήριξης της διάδοσης των Ολυμπιακών αξιών και ιδεών, η Costa Navarino ετοιμάζεται να υποδεχτεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, την έκθεση Ολυμπιακών Ενθυμημάτων της Ακαδημίας, με τίτλο: «Οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες 1894-2012. Η Συμβολή της Ελλάδας στα Τεκμήρια», όπου επισκέπτες από όλο τον κόσμο θα μπορούν να γνωρίσουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Στον χώρο αυτό θα λειτουργήσει το τέταρτο εκπαιδευτικό κέντρο Ολυμπιακής Παιδείας στην Ελλάδα, στο οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται το εκπαιδευτικό βιβλίο της Ακαδημίας: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία προς… όλο τον Κόσμο! Ένα Μαγικό Ταξίδι!» το οποίο θα διατίθεται εκεί σε διάφορες γλώσσες. Tα έσοδα από την αγορά αυτού του μοναδικού βιβλίου θα ενισχύουν το έργο της Ολυμπιακής Ακαδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ