Εκστρατεία Ενημέρωσης για Σακχαρώδη Διαβήτη

Με αφορμή τη νέα Εκστρατεία Ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη που διοργανώνει ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου στην Αίγλη Ζαππείου.

Στην ομιλία της με θέμα «Ο σακχαρώδης Διαβήτης και οι ιδιαιτερότητές του», η Δρ. Στέλλα Ηρακλειανού, Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διευθύντρια Γ’ Παθολογικής Κλινικής, Διαβητολογικό Κέντρο, Γ.Ν. «Τζάνειο» Πειραιά, δήλωσε: «Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα που έχει την ιδιαιτερότητα ότι χρειάζεται πολυπαραγοντική αντιμετώπιση από τους επαγγελματίες υγείας και ενεργητική συμμετοχή των διαβητικών ασθενών στην αυτοδιαχείριση της ασθένειας τους. Με την πεποίθηση ότι, η εκπαίδευση και η ενημέρωση των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη για όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι μεγάλης σημασίας συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις ενημέρωσης. Η διαχείριση των πτυχών του διαβήτη έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Σε αυτήν την περίοδο θα ασχοληθούμε με την αναγνώριση των προβλημάτων που μπορεί να συμβούν στα πόδια των διαβητικών ασθενών, με τον έλεγχο των οφθαλμών τους και τις ιδιαιτερότητες αυτοελέγχου και αντιμετώπισης του διαβήτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πειραιά και Νήσων, κα Γκόλφω Γεμιστού πρόσθεσε: «Τα μέλη μας ενδιαφέρονται σφόδρα για τις εξελίξεις γύρω από το Σακχαρώδη Διαβήτη και αυτό αποτελεί για εμάς το έναυσμα για κάθε πρωτοβουλία και δραστηριότητά μας. Οι δωρεάν εξετάσεις ματιών, ποδιών και σακχάρου σε συνδυασμό με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη αποτελούν δείγμα της ανάγκης που έχει ο κόσμος για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχει το στόχο του, που είναι: ζωή με ποιότητα και υγεία! Ακόμα πιο σημαντική για εμάς είναι η έξοδος που πραγματοποιούμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Σαλαμίνα και την Αίγινα, που αν και χιλιομετρικά βρίσκονται κοντά, στα θέματα του διαβήτη η απόσταση που τα χωρίζει είναι μεγάλη και εμείς, μέσα από την Εκστρατεία Ενημέρωσης, χτίζουμε την πρώτη γέφυρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ