Ταλαντούχοι νέοι στο Adecco Way to Work

Ο Όμιλος Adecco, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο των Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε τα ονόματα των ταλαντούχων υποψηφίων που ξεχώρισαν κατά τη διαδικασία επιλογής και θα ξεκινήσουν στην 1η Ιουλίου την επαγγελματική τους εμπειρία σε μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες του κόσμου. Οι ταλαντούχοι αυτοί νέοι από 54 χώρες πέρασαν επιτυχώς από τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλέχθηκαν για το πρόγραμμα Adecco Experience. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τοποθέτηση σε θέση εργασίας για ένα μήνα με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.  Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, 10 εργαζόμενοι από αυτούς θα επιλεχθούν  για να διεκδικήσουν τη θέση του CEO της Adecco για ένα μήνα, υπό την άμεση επίβλεψη του Patrick De Maeseneire, CEO της Adecco.

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που απασχολούν τους νέους υποψήφιους όταν αναζητούν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία. Ποια συμπεριφορά είναι η πλέον ενδεδειγμένη στον επαγγελματικό χώρο; Πώς είναι να εργάζεται κανείς σε έναν πολυεθνικό οργανισμό; Είναι το επαγγελματικό μου προφίλ κατάλληλο για μία καριέρα στο μάρκετινγκ ή θα ήταν καλύτερα να απασχοληθώ σε κάποιον άλλο κλάδο; Να ασχοληθώ με την οργάνωση και τη διοίκηση  ή μήπως το επαγγελματικό μου μέλλον βρίσκεται στον τομέα της ψηφιακής επικοινωνίας;

Χάρη στο πρόγραμμα  Adecco Experience και με τη συνεργασία μερικών εκ των κορυφαίων εταιρειών σε όλο τον κόσμο, τον Ιούλιο, νέοι από 54 χώρες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν σε πολλά από αυτά τα ερωτήματα. Θα αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία για ένα μήνα απασχολούμενοι σε τμήματα παραγωγής, μάρκετινγκ, πωλήσεων, επικοινωνίας, ανθρώπινου δυναμικού κ.α.. Η εμπειρία της πρώτης εργασίας αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία πρακτικής άσκησης που θα βοηθήσει τους νέους αυτούς ανθρώπους  να αξιολογήσουν τον εαυτό τους και να αποδείξουν την αξία του ταλέντου τους και το κίνητρό τους.  Ακόμα και μετά το τέλος του προγράμματος η Adecco θα συνεχίσει να τους υποστηρίζει προσφέροντάς τους καθοδήγηση και συμβουλές για την επαγγελματική τους πορεία.

Στην Ελλάδα η Adecco συνεργάζεται με τη Hewlett Packard Hellas, η οποία θα προσφέρει εμπειρία εργασίας σε μία υποψήφια που θα στελεχώσει τη θέση «Inside Sales and Marketing Support». H κα. Χριστίνα Δακτυλίδου, HR Manager Ελλάδας και Κύπρου και TS Business HR Partner, MEMA της Hewlett Packard δήλωσε: “Εξαρχής ενθουσιαστήκαμε με αυτή την πρωτότυπη και ουσιαστική πρωτοβουλία για τη στήριξη των νέων και δεν εκπλήσσομαι που η Adecco είναι η εταιρεία που την εγκαινίασε σε παγκόσμιο επίπεδο. Είμαστε υπερήφανοι ως εταιρεία που συμμετέχουμε στο Adecco Way to Work και δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν την κουλτούρα της Hewlett Packard και να βρεθούν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Είμαστε σίγουροι ότι η εμπειρία αυτή θα είναι μοναδική τόσο για εμάς όσο και για τη Χρυσούλα, την υποψήφια που επιλέχθηκε να καλύψει τη θέση”.

Όσο για την υποψήφια κα. Χρυσούλα Κολέτσου, εκείνη ανέφερε σχετικά: «Δύο φράσεις μπορούν να περιγράψουν κατάλληλα την εμπειρία της συνέντευξης στην Hewlett Packard Hellas: το φιλικό περιβάλλον και τα ενθουσιώδη πρόσωπα. Τα στελέχη της HP έδειξαν να έχουν αγκαλιάσει το πρόγραμμα Adecco Experience και πως πραγματικά επιθυμούν να δώσουν την ευκαιρία σε έναν νέο υποψήφιο να γνωρίσει την κουλτούρα και τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας. Περιμένω με ενθουσιασμό να ξεκινήσει η εμπειρία μου στην ΗΡ και να ζήσω έναν υπέροχο μήνα».

Ο κ. Κωνσταντίνος Μυλωνάς, Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, συμπλήρωσε: «Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που προσφέρουμε μία σημαντική εργασιακή εμπειρία σε μία ταλαντούχα νέα που απέδειξε τις ικανότητες και δεξιότητές της και κέρδισε με την αξία της τη θέση αυτή. Στην Adecco στεκόμαστε πάντα δίπλα στους νέους υποψήφιους και κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για “better work, better life”  δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Ευχαριστούμε τη Hewlett Packard Hellas που συνεργάζεται μαζί μας για το πρόγραμμα Adecco Experience στην Ελλάδα και ευχόμαστε στη Χρυσούλα καλή επιτυχία!».

Κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, οι ταλαντούχοι νέοι από όλο τον κόσμο που θα εργαστούν μέσω του Adecco Experience και που έχουν δηλώσει υποψηφιότητα και  για το πρόγραμμα «CEO for one month» θα περάσουν από μια επιπλέον διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής. Στο τέλος της διαδικασίας, μόνο ένας/μία υποψήφιος/α που θα αποδείξει πως διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα θα αναλάβει καθήκοντα «CEO» του Ομίλου Adecco για ένα μήνα, με την επίβλεψη του CEO κ. Patrick De Maeseneire. Ο κ. De Maeseneire θα καθοδηγήσει ως μέντορας τον/την υποψήφιο/α σε μία εμπειρία ζωής – πρόκειται για μια μοναδική  ευκαιρία να ανακαλύψει ένας νέος πώς διοικείται μία εταιρεία της λίστας Fortune 500 με 31.000 εργαζόμενους και 650.000 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ