Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα, στις 29 Ιουνίου, η Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη σπάνια νόσο του Σκληροδέρματος με κεντρικό μήνυμα «Φέτος φοράμε και πάλι τα γάντια μας και δείχνουμε στους ασθενείς με σκληρόδερμα ότι καταλαβαίνουμε πως αισθάνονται».

Στόχος της εκστρατείας ενημέρωσης, ήταν να ενημερώσει το κοινό αλλά και να τους βοηθήσει να αντιληφθούν πώς αισθάνονται οι ίδιοι οι ασθενείς. Το μήνυμα εμπνέεται από το γεγονός ότι οι ασθενείς με σκληρόδερμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στο κρύο και τις αλλαγές θερμοκρασίας, εξαιτίας των αγγειοκινητικών διαταραχών, και για τον λόγο αυτό φορούν γάντια ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους, ακόμα και όταν έχει ζέστη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδος κύριος Σπύρος Ασλανίδης με αφορμή τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα δήλωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουμε δράσεις για την ενημέρωση του κοινού αλλά και των ασθενών για το Σκληρόδερμα. Μέσα από τις δράσεις αυτές συμβάλλουμε ενεργά στην έγκαιρη διάγνωση των ασθενών, ενώ παράλληλα το κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τη νόσο και να συμμετέχει με το δικό του τρόπο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σκληρόδερμα».

Οι ενημερωτικές δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σκληρόδερμα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική στήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion. Η Ελένη Γ. Τέντου, από την φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Actelion ανέφερε: «Στην Actelion έχουμε αποδείξει ότι οι ασθενείς με σπάνια νοσήματα αποτελούν την άμεση προτεραιότητα μας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το Σκληρόδερμα. Μέσα από τις δράσεις, οι ασθενείς μπορούν να έχουν τη βεβαιότητα ότι στον καθημερινό τους δύσκολο αγώνα έχουν συμμάχους όχι μόνο τους γιατρούς αλλά και τις εταιρείες και τους απλούς ανθρώπους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ