Ημέρα Ασφάλειας για τους εργαζομένους στην ΕΠΑ Αττικής

Στόχος, η διαρκής ευαισθητοποίηση όλων, αλλά και η διατήρηση των υψηλών επιπέδων ασφάλειας που διακρίνει όλες τις δραστηριότητες της ΕΠΑ Αττικής. Με μήνυμα «Υπεύθυνος Εγώ, Ασφαλείς Όλοι» οι εργαζόμενοι συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο, ο κεντρικός άξονας του οποίου ήταν ότι η υπεύθυνη συμπεριφορά του καθενός εγγυάται την ασφάλεια του συνόλου.

Μέσα από τις ομιλίες εξειδικευμένων στελεχών, τις παρουσιάσεις βίντεο ενδεδειγμένης συμπεριφοράς στο εργασιακό περιβάλλον, τα θεματικά περίπτερα ανά τομέα της εταιρείας για την ασφάλεια, αλλά και τον ειδικό εξοπλισμό προσομοιώσεων τροχαίων συμβάντων του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», η ΕΠΑ Αττικής υπογράμμισε τη σπουδαιότητα των 10 «Χρυσών Κανόνων Ασφάλειας», στους τομείς της προσωπικής ασφάλειας, της ασφαλούς οδήγησης, της ασφάλειας τεχνικών εργασιών και του έλεγχου εργασίας.
Η ΕΠΑ Αττικής μεριμνά διαρκώς για τη σωστή εκπαίδευση, την πρόληψη και την υιοθέτηση ορθής συμπεριφοράς σε κάθε τομέα δραστηριότητάς της ενώ για τα στελέχη της, σε πλήρη συμμόρφωση με τις αρχές της εταιρείας, η λέξη ασφάλεια αποτελεί βίωμα τόσο στην εργασιακή όσο και στην οικογενειακή/(εναλλακτικά) προσωπική τους ζωή. Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής Χρήστος Μπαλάσκας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ασφάλεια όλων, εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός από εμάς εντός και εκτός του εργασιακού χώρου. Από τη συμπεριφορά στην οδήγηση, μέχρι την τήρηση όλων των χρυσών κανόνων ασφάλειας στον εργασιακό του χώρο. Οφείλουμε όλοι να παρεμβαίνουμε όταν αντιλαμβανόμαστε συμπεριφορές τρίτων που δεν συνάδουν με τις ενδεδειγμένες. Αυτή είναι η υπεύθυνη στάση. Αυτή είναι η ασφαλής συμπεριφορά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ