Νέο πιλοτικό πρόγραμμα για την Εργασία

Ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με την επωνυμία «Συμμαχία για την Εργασία», έθεσαν σε εφαρμογή από κοινού ο ΟΑΕΔ και οι εταιρείες  ManpowerGroup, η ΜΕΝΟΝ Network και η ΜΚΟ Praksis. Κατ’ ουσίαν πρόκειται για τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με κοινό στόχο την ένταξη νέων ανέργων απόφοιτων σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ στην αγορά εργασίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο φιλοδοξεί να βοηθήσει 200 νέους άνεργους πτυχιούχους των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του  ΟΑΕΔ να ενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, παρουσίασαν την Τετάρτη, 16 Ιουλίου, σε εκδήλωση στην Αίγλη του Ζαππείου, ο διοικητής του Οργανισμού κ. Θ. Αμπατζόγλου, η γενική διευθύντρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, κυρία  Αθ. Θεοδωρίδου και η πρόεδρος της ManpowerGroup Greece, κυρία Β. Κουσία. Εκ μέρους της Task Force for Greece χαιρέτησε ο αναπληρωτής διευθυντής, κ. J. Luchner, ενώ προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, κ. D. Eckert.

Το πιλοτικό πρόγραμμα «Συμμαχία για την Εργασία», επιλέχθηκε πρώτο – μεταξύ 53 προτάσεων που αξιολογήθηκαν – και εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτοβουλία  «PARES», η οποία ενισχύει την ανάπτυξη συνεργασιών, μεταξύ δημόσιων, ιδιωτικών και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπηρεσιών απασχόλησης.

Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 17 μηνών, έχει ως στόχο την ομαλή και βιώσιμη μετάβαση 200 ανέργων νέων αποφοίτων των σχολών Μαθητείας (ΕΠΑ.Σ.) στην αγορά εργασίας και την διατήρηση τουλάχιστον 60 εξ’ αυτών – για τουλάχιστον έξι μήνες – σε κανονικές, βιώσιμες και μακράς διάρκειας θέσεις εργασίας, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Προς αυτή την κατεύθυνση, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, θα συνδυάσουν όλα τους τα πλεονεκτήματα, εγκαινιάζοντας ένα νέο μοντέλο συνεργασίας.

«Πρόκειται για ένα σύμφωνο αμοιβαίας συνεργασίας με κοινό στόχο», δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου αναφερόμενος στο καινοτόμο πρόγραμμα, ενώ ο αναπληρωτής διευθυντής της Task Force for Greece, κ. Luchner επισήμανε πως «βασική επιδίωξη αναλόγων πρωτοβουλιών είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας του ΟΑΕΔ και η εξυπηρέτηση του πολίτη».

Η κυρία Θεοδωρίδου ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Δυϊκού συστήματος Μαθητείας στις σχολές του ΟΑΕΔ (συνδυασμός εκπαίδευσης στη σχολή και πρακτικής άσκησης στο χώρο της επιχείρησης). Ενώ η κυρία Κουσία επισήμανε την ανάγκη «επικοινωνίας και συνεργασίας» του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στον χώρο της παροχής υπηρεσιών απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ