Παράδοση νέων Ασθενοφόρων στο Ε.Κ.Α.Β.

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου με μία λιτή τελετή στην Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β. Αθήνας με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Μ. Βορίδη, του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κου Λ. Γρηγοράκου και της λοιπής ηγεσίας του Υπουργείου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη διαδικασία Παράδοσης – Παραλαβής της Δωρεάς πέντε υπερσύγχρονων Ασθενοφόρων και τριών μικρών Οχημάτων Ταχείας Πρόσβασης από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σε συνέχεια αυτής της σημαντικής απόφασης των δύο Ιδρυμάτων, βάσει των απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών που έθεσε η Κεντρική Υπηρεσία του Ε.Κ.Α.Β., διενεργήθηκε μειοδοτικός διαγωνισμός για την τελική προμήθεια των εν λόγω οχημάτων.

Τα συγκεκριμένα νέα Ασθενοφόρα όπως και τα μικρά Οχήματα Ταχείας Πρόσβασης, τίθενται υπό την επιχειρησιακή διαχείριση του Ε.Κ.Α.Β. για την κάλυψη αναγκών διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, σε μια κρίσιμη περίοδο εν αναμονή της απαραίτητης ανανέωσης του στόλου των οχημάτων του. Με τον τρόπο αυτόν αναβαθμίζεται η γενικότερη παροχή άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας προς όλους τους πολίτες τόσο σε αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.Β., κος Δημήτριος Παπαγιαννίδης, στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η συγκεκριμένη χρηματοδότηση για την αγορά 5 υπερσύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων Ασθενοφόρων και 3 μικρών Οχημάτων Ταχείας Πρόσβασης εκ μέρους των 2 ιδρυμάτων αποτελεί τόνωση και ανάσα για το Ε.Κ.Α.Β.».

Το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κος Γεώργιος Αγουρίδης, κατά την τελετή δήλωσε «Ελπίζουμε αυτή η δωρεά, που είναι απόρροια της συνεργασίας μεταξύ του Ιδρύματός μας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, να εμπνεύσει και άλλους φορείς στη χώρα μας για να προσφέρουν κι αυτοί, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στήριξη σε όσους έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην εδραίωση μιας Κοινωνίας Πρόνοιας στην Ελλάδα».

Ο κα Μαριάννα Λάτση τόνισε «Σημαντικότερο ενδεχομένως από την ίδια τη δωρεά είναι το πνεύμα συνεργασίας που αυτή αποπνέει. Ζούμε σε μια χώρα που δεν έχουμε μάθει να προσπαθούμε και να επιχειρούμε από κοινού. Δυστυχώς, αυτό μέχρι πρότινος εύρισκε εφαρμογή ακόμη και στις κοινωφελείς δράσεις. Μέσα από τη σημερινή δωρεά αλλά και από άλλες πρωτοβουλίες της Πολιτείας, των Ιδρυμάτων και των ΜΚΟ, η κοινή προσπάθεια και η παραγωγική συνεργασία έρχονται σταδιακά στο προσκήνιο. Αυτό είναι το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα της σημερινής ημέρας, το οποίο εμείς ως Κοινωφελές Ίδρυμα προτάσσουμε ως οδηγό για την ανάπτυξη της χώρας μας και ως μονόδρομο  στην προσπάθεια στήριξης των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από την κρίση».

Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του Ε.Κ.Α.Β. αλλά και σύσσωμο το Δ.Σ. του Οργανισμού ευχαριστεί θερμά τόσο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όσο και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, για την ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής Δωρεάς προς τον Οργανισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ