Δωρεά του ΙΣΝ για την καταπολέμηση του Έμπολα

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε δωρεά ύψους $500.000, προκειμένου να συμβάλει στην παροχή έκτακτης βοήθειας προς τη μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Η δωρεά θα προσφέρει γενική υποστήριξη στις προσπάθειες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, βοηθώντας την οργάνωση να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Επιπλέον, μέρος της δωρεάς θα διατεθεί για την υποστήριξη κέντρων προσφύγων στην Αιθιοπία, τα οποία φιλοξενούν πρόσφυγες από το Σουδάν και έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές από πλημμύρες στην περιοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει κηρύξει τη μεγαλύτερη αυτή καταγεγραμμένη επιδημία του ιού Έμπολα ως «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα». Οι διεθνείς προσπάθειες για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του ιού απαιτούν άμεση υποστήριξη και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την ιατρική περίθαλψη, την εκπαίδευση προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης, τον έλεγχο των λοιμώξεων, την επιδημιολογική επιτήρηση, τα συστήματα συναγερμού και παραπομπής, καθώς και την εκπαίδευση και κινητοποίηση των κοινοτήτων.

Οι Γιατροί  Χωρίς Σύνορα είναι η διεθνής οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας που ηγείται των προσπαθειών αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Το 1999, η οργάνωση τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης «ως αναγνώριση του ανθρωπιστικού έργου που παρέχει σε διάφορα σημεία του πλανήτη». Το ιατρικό της προσωπικό έχει εργαστεί σε περισσότερες από 80 χώρες, προσφέροντας περίθαλψη σε δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους.

«Με αυτή τη δωρεά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στηρίζει το σημαντικό έργο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη Δυτική Αφρική, και συμμετέχει ενεργά στην κρίσιμη μάχη για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα», δήλωσε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ