ΑΥΡΑ: Χορηγός του Greece Debt Free Hellas

Η Coca-Cola 3Ε, Μέγας Χορηγός του Greece Debt Free Hellas – Ελλάδα Χωρίς Χρέος, προσέφερε το ποσό των €150.000. Με αυτά τα χρήματα το Greece Debt Free Hellas – Ελλάδα Χωρίς Χρέος εξαγόρασε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου από τη διεθνή αγορά σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλει το Ελληνικό δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, εξαγοράστηκαν ομόλογα ονομαστικής αξίας €230.000 τα οποία ακυρώθηκαν και δωρίστηκαν στην Κυβέρνηση στις 6 Αυγούστου 2014. Η δωρεά της Coca-Cola 3Ε αντιστοιχεί σε περίπου €358.800 (€230.000 ονομαστική αξία ομολόγων και περίπου €128.800 σε επιτόκια ομολόγων λήξης το 2042) Με την διαγραφή αυτών των ομολόγων, το Ελληνικό εθνικό χρέος μειώνεται και οι Έλληνες σώζουν χρήματα.

Άλλοι υποστηρικτές του Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι η ΠΑΕ Ολυμπιακός, η Μπίρα Volkan της Σαντορίνης, τα προϊόντα Klorane,  η Ελληνογερμανική Αγωγή , η Bonhams, η TÜV Hellas κ.α.

Λίγα λόγια για το GREECE DEBT FREE – ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΟΣ …

Το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι δύο οργανισμοί, αλλά ένα κίνημα. Κάθε οργανισμός έχει τους ίδιους στόχους και κώδικα ηθικής και εργάζεται αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του ελληνικού λαού. Το Greece Debt Free Inc. ιδρύθηκε στις ΗΠΑ και το Greece Debt Free Hellas – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι ένας ελληνικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. Οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει δωρεές και στους δύο φορείς.

Το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος είναι ένα καθαρά πατριωτικό κίνημα. Είναι μη-πολιτικός, μη-κυβερνητικός και μη-κερδοσκοπικός οργανισμός και προσπαθεί επίμονα να είναι διαφανές. Οι ιδρυτικές του αρχές κωδικοποιούνται στα καταστατικά των δύο φορέων, που αποκλείουν την πολιτική επιρροή καθώς και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε οποιαδήποτε θέση εντός των οργανισμών. Το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος δεν έχει υπαλλήλους, λειτουργεί από εθελοντές και ενδιαφερόμενους πατριώτες και τα έξοδα λειτουργίας του είναι αμελητέα.

Το Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος δέχεται δωρεές με σκοπό την αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στις διεθνείς αγορές, σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που οφείλεται από το ελληνικό κράτος. Στη συνέχεια, βοηθά στη μείωση του χρέους μέσω της ακύρωσης των εν λόγω ομολόγων, βοηθώντας κατά αυτό τον τρόπο να μειωθεί το Ελληνικό Εθνικό Χρέος σε βιώσιμα επίπεδα.

Ο Πέτρος Νομικός, ιδρυτής και διαχειριστής του Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος, δήλωσε: «Οι ‘Έλληνες είμαστε πατριώτες. Τώρα μπορούμε να επιλέξουμε προϊόντα που βοηθούν την Ελλάδα απευθείας μέσω της μείωσης του χρέους. Όταν βλέπετε προϊόντα με την σήμανση Greece Debt Free – Ελλάδα Χωρίς Χρέος ξέρετε πως αγοράζοντας αυτό το προϊόν συμβάλλετε στη μείωση του εθνικού χρέους».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, δήλωσε: «Εκ μέρους της Κυβέρνησης ευχαριστώ το μη κερδοσκοπικό οργανισμό “Greece Debt Free Hellas – Ελλάδα Χωρίς Χρέος” για την ισχυρή συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ