Siemens: Πρώτη σε βιωσιμότητα

Η Siemens αναδείχθηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία στο βιομηχανικό κλάδο βάσει του Dow Jones Sustainability Index (DJSI), του διεθνώς αναγνωρισμένου δείκτη βιωσιμότητας που καταρτίζεται κάθε χρόνο από την ελβετική επενδυτική εταιρεία RobecoSAM, για λογαριασμό του Dow Jones, κορυφαίου παρόχου χρηματοοικονομικών δεικτών.

Στη φετινή κατάταξη του DJSI, η Siemens κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βιομηχανικοί Όμιλοι Κεφαλαιουχικών Αγαθών», η οποία περιλαμβάνει περίπου 350 εταιρείες από επτά τομείς. Η Siemens κατάφερε να επιβεβαιώσει τη θέση που είχε κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά και να πετύχει εξαιρετικά υψηλή συνολική βαθμολογία, συγκεντρώνοντας 93 από το μέγιστο των 100 μονάδων (και πέρσι η εταιρεία είχε συγκεντρώσει 93 μονάδες). Σημειώνεται ότι η Siemens περιλαμβάνεται στο δείκτη DJSI κάθε χρόνο από την πρώτη έκδοσή του, πριν από 15 χρόνια.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία κατέκτησε για ακόμα μία φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία «Βιομηχανικοί Όμιλοι Διαφοροποιημένων Δραστηριοτήτων», μεταξύ 46 εταιρειών. Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει εταιρείες όπως η 3M, η Philips και η Toshiba. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη για τη μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία της Siemens AG. Γι’ αυτό το λόγο, η συγκεκριμένη διάκριση μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους και επιβεβαιώνει την ισχυρή έμφαση που δίνουμε στη βιωσιμότητα», δήλωσε ο  Roland Busch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens AG και υπεύθυνος για τη βιωσιμότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ