Εξελίσσεται το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες»

Από τη Θεσσαλονίκη και το χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ξεκινά ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΚΟ για τη στρατηγική του για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λάβουν επιχορήγηση μέσω των δυο νέων ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Ειδικότερα, οι δυο νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, αφορούν, στην «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και στην «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών». Το συνολικό ύ ψος της επιχορήγησης από τις δυο αυτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος ανέρχεται στα 2,6εκ ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιχορήγησης προς ΜΚΟ από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» θα φθάσει τα 7,3εκ ευρώ.

Ο κ. Δ. Βλαστός, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του επιβεβαίωσε την πίστη του στη δυναμική και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα και επανέλαβε τη στρατηγική στόχευση του Ιδρύματος στην ενδυνάμωσή της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όσο μεγαλώνει και ισχυροποιείται η Κοινωνία των Πολιτών τόσο πολλαπλασιάζεται η κοινωνική ωφέλεια και τόσο σταθεροποιείται και ανθεί η Δημοκρατία».

Εκ μέρους των δωρήτριων χωρών, ο Πρέσβης της Βασιλικής Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα κ. S. Larsen αποτύπωσε την εμπειρία του από μια χώρα με έντονη την παρουσία της κοινωνίας των πολιτών και χαιρέτησε την ανακοίνωση των δυο νέων προσκλήσεων ενδιαφέροντος του προγράμματος. “H υποστήριξη των ΜΚΟ στην Ελλάδα είναι προτεραιότητα του ΕΟΧ και είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδού άκη στο πρόγραμμα αυτό».

Από την πλευρά του ο κ. Ε. Φαρμάκης, Διευθυντής του Προγράμματος “Είμαστε όλοι Πολίτες” τόνισε “Η ανταπόκριση των ΜΚΟ από όλη την Ελλάδα στις δυο πρώτες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος του Προγράμματος ήταν εντυπωσιακή. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά για να ανταποκριθούμε στις υψηλές προσδοκίες τους και να ενισχύσουμε καινοτόμες προτάσεις για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα. Έχουμε εφαρμόσει μια μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διαδικασία διαφανούς επιλογής. Είμαι βέβαιος πως το ίδι ο ισχυρή θα είναι η ανταπόκριση στις δυο επόμενες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος, που ανακοινώνουμε σήμερα”.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, επιθυμώντας να ενισχύσει τη συζήτηση για την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε 6 πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό της Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν η Λάρισα (24/9), τα Ιωάννινα (26/9), η Αλεξανδρούπολη (1/10), το Ηράκλειο Κρήτης (3/10) και τελευταίος σταθμός η Αθήνα (7/10). Οι λεπτομέρειες των επισκέψεων έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.weareallcitizens.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ