Το Ετήσιο Δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – THI), κατά τη διάρκεια του 2ου ετήσιου δείπνου της που πραγματοποιήθηκε χθες, 2 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη, συγκέντρωσε $2,293 εκατομμύρια, καθιστώντας την εκδήλωση ως μια από τις πλέον επιτυχημένες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης πόρων, της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στον θεματικό άξονα «Επενδύοντας στο μέλλον της Ελλάδας» και το “παρών” έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κου Νότη Μηταράκη, και του Έλληνα Πρέσβη στις ΗΠΑ, κου Χρήστου Παναγόπουλου, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εξέχοντες εκπρόσωποι της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως η Arianna Huffington που είχε τον ρόλο της Τελετάρχη της εκδήλωσης, ο Πρέσβης John Negroponte, καθώς και αρκετά νέα μέλη και υποστηρικτές της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τιμήθηκαν τρεις εξέχουσες προσωπικότητες που έχουν διαγράψει σημαντική επιχειρηματική πορεία, αλλά και αξιόλογη φιλανθρωπική δράση. Συγκεκριμένα, τιμήθηκαν οι κ.κ. George D. Behrakis, Ιδρυτής του The Behrakis Foundation, John Pappajohn, Ιδρυτής της Pappajohn Capital και ο Peter G. Peterson, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Peter G. Peterson Foundation.

Επιπλέον, μέσω της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η Ελληνική Πρωτοβουλία επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά, τη δέσμευσή της για προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στην Ελλάδα, προσφέροντας $500.000 και δεσμεύοντας επιπλέον $500.000, για την επέκταση των προγραμμάτων που υλοποιεί με σκοπό την περαιτέρω στήριξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη ενέργεια θα ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, προκειμένου να συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών  στην Ελλάδα.

Από την ίδρυση της το 2012, από τους κ.κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Muhtar Kent, Γιώργο Δαυίδ, Γιώργο Μ. Λογοθέτη και George Stamas, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει αναπτύξει ένα δυναμικό σύνολο προγραμμάτων που στοχεύουν να διασφαλίσουν ένα ισχυρό μέλλον για την Ελλάδα. Ενδεικτικά, κατά το περασμένο έτος, η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστήριξε νεοσύστατες επιχειρήσεις, μέσω της δεύτερης απονομής του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, συνέβαλε με $1,6 εκατομμύρια σε προγράμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και δημιούργησε 55 νέες θέσεις για αμειβόμενη πρακτική άσκηση μέσω του προγράμματος ReGeneration.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ