Δωρεάν εμβολιασμοί από την Pfizer

Η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas, συνεχίζοντας την επιτυχημένη τους συνεργασία, υλοποίησαν άλλη μια σημαντική πρωτοβουλία για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων μικρών και ακριτικών νησιών, με τη διενέργεια δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, κατά τη διάρκεια του Διάπλου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 10-12 Οκτωβρίου 2014.

Η αποστολή της Ομάδας Αιγαίου, αφότου παρέλαβε πεντακόσια εμβόλια κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, δωρεά της Pfizer Hellas, απέπλευσε με  πάνω από 50 εθελοντές, για τα νησιά Σίκινο, Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσι και Δονούσα, όπου πραγματοποίησε εμβολιασμούς σε όσους κατοίκους το επιθυμούσαν.

Παράλληλα με τους εμβολιασμούς, εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, ΩΡΛ, οφθαλμίατρος, παθολόγος, παιδίατρος, δερματολόγος, χειρουργός κ.α) πραγματοποίησαν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα αγροτικά ιατρεία σε κάθε νησί αλλά και κατ’ οίκον επισκέψεις στους κατάκοιτους κατοίκους. Τέλος, έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από γιατρούς εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου για τη σημασία της πρόληψης σε θέματα υγείας και της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, όπως ο εμβολιασμός κατά λοιμωδών νοσημάτων και η τακτική άσκηση.

Ο κα. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas  δήλωσε σχετικά: «Φορείς που προωθούν τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμετοχής και της κοινωνικής προσφοράς, όπως η Ομάδα Αιγαίου, αποτελούν για εμάς πολύτιμους συνεργάτες και συμμάχους στην προσπάθειά μας να στηρίξουμε, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Με τη δράση αυτή, δίνουμε έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, καθ’ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όπως είναι ο εμβολιασμός, που αποτελεί αποδεδειγμένα ένα από τα περισσότερο οικονομικώς αποδοτικά επιστημονικά επιτεύγματα της σύγχρονης εποχής για τη δημόσια υγεία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ