Unilever: Αίτημα για «πιο πράσινες» πρακτικές

Η Unilever, μαζί με δέκα ακόμη εταιρείες, προχώρησε σε κάλεσμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να ψηφίσει ένα νέο πιο απαιτητικό και φιλόδοξο πρόγραμμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων, στο συγκεκριμένο κάλεσμα η ένωση των εταιρειών ζητά από την επιτροπή να θεσπίσει στη διήμερη συνάντηση της 23ης και 24ης Οκτωβρίου, μείωση των εκπομπών αερίου διοξειδίου του άνθρακα της τάξης του 40%, αύξηση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κατά 40% και ενεργειακή επάρκεια τουλάχιστον 40% μέχρι το 2030.

Στη διάσκεψη του Οκτωβρίου τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής  Ένωσης θα πρέπει να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τις προτάσεις αλλά και τη θεματολογία της επερχόμενης διάσκεψης για την κλιματική αλλαγή, που θα λάβει χώρα στο Παρίσι το 2015. Στόχος της διάσκεψης των Παρισίων θα είναι να αποφασιστεί μετά από 20 χρόνια πορείας η ψήφιση και η χάραξη μιας κοινής παγκόσμιας πολιτικής για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Paul Polman, CEO της Unilever, τόνισε σχετικά με την κίνηση των εταιρειών: «Γνωρίζουμε σήμερα πως το οικονομικό κόστος της απραξίας είναι μεγαλύτερο από αυτό της πράξης και της δράσης. Για να έχει επιτυχία η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη χρονιά στο Παρίσι, η Ευρώπη οφείλει να θέσει ξεκάθαρους στόχους στον εαυτό της αναφορικά με τις εκπομπές αερίου και την ενεργειακή επάρκεια. Οι στόχοι αυτοί θα πρέπει να είναι τέτοιας εμβέλειας, ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο. Η πρόσφατη έρευνα New Climate Economy δείχνει με σαφήνεια πως οι επενδύσεις σε ενεργειακή επάρκεια και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δίνουν νόημα στο επιχειρείν. Οι πολιτικοί ηγέτες πρέπει να δείξουν δείγματα ηγεσίας.  Έχουμε ανάγκη από σαφήνεια, διαύγεια, εμπιστοσύνη και θάρρος από την πλευρά τους. Χωρίς τις σωστές πολιτικές αποφάσεις, το ορθό και δίκαιο πολιτικό και θεσμικό πλαίσιο, ακόμη και η πιο οργανωμένη και δαπανηρή ιδιωτική πρωτοβουλία, δεν θα μπορέσει να φτάσει σε επίπεδο που θα κάνει ουσιαστική διαφορά για το περιβάλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ