Στη Βουλγαρία το πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»

Ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» (“Integrated Territorial Synergies for Children Health and Protection” INTERSYC) και σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Centre Nadja”, πραγματοποιεί Δράση Προληπτικής Ιατρικής για τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής του Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας από τις 23 Οκτωβρίου έως και τις 21 Νοεμβρίου 2014.

Το έργο στοχεύει στην προστασία των παιδιών σε κίνδυνο σε Ελλάδα και Βουλγαρία και στην ανάπτυξη συνεργιών ανάμεσα σε φορείς των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της Δράσης της Προληπτικής Ιατρικής τα παιδιά, με μια και μόνο επίσκεψη στο Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν σε προληπτικό Παιδιατρικό, Οδοντιατρικό, Οφθαλμιατρικό και Ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο. Το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στελεχώνεται από γιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων καθώς και επιστημονικό προσωπικό και έμψυχο δυναμικό του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και είναι εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα και προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας παρέχοντας τη δυνατότητα και τηλεϊατρικής.

Στόχος της Προληπτικής Ιατρικής είναι να εξεταστούν 1.500 παιδιά από την ευρύτερη Περιοχή του  Μπλαγκόεβγκραντ και του Σαντάνσκι. Στην αντίστοιχη δράση που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας στο πλαίσιο του ίδιου Ευρωπαϊκού προγράμματος (INTERSYC) εξετάστηκαν 1.988 παδιά.

Η δράση της Προληπτικής Ιατρικής αποτελεί μία από τις δράσεις προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο που θα υλοποιούνται ως την άνοιξη του 2015 στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και στις περιοχές Κάρτζαλι, Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο του έργου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ