Ολυμπιακή: Ξεκινά σπορά κριθαριού για το 2014-2015

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ξεκινά τη σπορά ελληνικού κριθαριού για την περίοδο 2014-2015, με αύξηση των καλλιεργούμενων εκτάσεων, των συνεργαζόμενων αγροτών και της αναμενόμενης σοδειάς.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, που υλοποιεί η εταιρεία από το 2011, η φετινή σπορά θα πραγματοποιηθεί σε εκτάσεις 3.500 στρεμμάτων, που διατηρεί η εταιρεία στις περιοχές της Εύβοιας, της Βοιωτίας και της Μαγνησίας, σημειώνοντας αύξηση της καλλιεργήσιμης γης της κατά 17%, σε σχέση με πέρσι. Ταυτόχρονα, σημαντική αύξηση σημειώνεται και στο ποσοστό των συνεργαζόμενων τοπικών παραγωγών, η οποία συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά αγγίζει το 60%.

Βάσει των θετικών αποτελεσμάτων της φετινής χρονιάς, τα οποία ευνοήθηκαν και από τις καιρικές συνθήκες, η αναμενόμενη συγκομιδή για τη νέα σεζόν αντιστοιχεί σε 1.500 τόνους ελληνικού κριθαριού άριστης ποιότητας.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα υλοποιείται για πέμπτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη της Τράπεζας Πειραιώς και στο πλαίσιο της αρμονικής συνεργασίας με τους Έλληνες αγρότες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ