Global Sustain: Η M2M συνάντηση της Atradius

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Μembers-to-Members συνάντηση που διοργάνωσε η Global Sustain για την εταιρεία-μέλος Atradius. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, στο ALBA Graduate Business School. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η ασφάλιση πιστώσεων, τα οφέλη και η σημασία της για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της υπευθυνότητας των εταιρειών, σε καιρούς προκλήσεων.

Από την εκδήλωση, στην οποία παρουσίασαν εκπρόσωποι της Global Sustain, της Atradius και του ALBA Graduate Business School, προέκυψε μεταξύ άλλων ότι:

– Η Ελλάδα έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά ασφάλισης πιστώσεων, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωζώνης

– Μόνο το 15% των επιχειρήσεων είναι ασφαλισμένο στην Ελλάδα (από αυτές που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφάλισης)

– Είναι εσφαλμένη η άποψη ότι το πιο πολύτιμο όργανο της επιχείρησης, το ρευστό, δεν ασφαλίζεται.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain, ο οποίος αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία μπορεί να είναι βιώσιμη οικονομικά και παράλληλα υπεύθυνη, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση συνεργατών μέσω του credit insurance.

Στη συνέχεια, ο κ. Μάκης Τζέης, Διευθύνων Σύμβουλος της Atradius μίλησε για την ασφάλιση πιστώσεων ως αξιόπιστο και  χρήσιμο χρηματοπιστωτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κρίσης, καθώς και για τα οφέλη που αποκομίζει μια ασφαλιζόμενη επιχείρηση έναντι του κινδύνου απώλειας απαιτήσεων, οι οποίες αποτελούν και ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του ενεργητικού τους.

Ο κ. Πάνος Αβραμίδης, Adjunct Assistant Professor of Finance & Quantitative Methods, Academic Director of MSc in Risk Management από το ALBA Graduate Business School, αναφέρθηκε στο Risk Management, υπογραμμίζοντας ότι η ασφάλιση πιστώσεων δεν αποτελεί υποκατάστατο του ελέγχου (monitoring) των πελατών, οι οποίοι ελέγχονται ακόμη και όταν είναι ασφαλισμένοι, αλλά ένα απαραίτητο εργαλείο στη διαχείριση κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ