Ανατόλια: Ξεκινούν οι εξετάσεις

Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου αρχίζουν οι εξετάσεις για τη συμμετοχή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα νέα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια/ CTY Greece λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CTY Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Νέα προγράμματα

Από τη νέα χρονιά το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά προσφέρει τα εξής προγράμματα:

•    Διαδικτυακά (online) μαθήματα διάρκειας τριών μηνών τα οποία αφορούν στην εκμάθηση προγραμματισμού στη γλώσσα Scratch που έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ των ΗΠΑ ειδικά για παιδιά.

•    Διαδικτυακά (online) μαθήματα για web development και τα οποία απευθύνονται σε μαθητές από ΣΤ’ Δημοτικού έως Α’ Λυκείου.

•    Διήμερα προγράμματα/ weekend programs. Φέτος θα ξεκινήσουν διήμερα προγράμματα για τη Ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη, που συγχρηματοδοτούνται από το EUCog, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για τις Νοητικές Επιστήμες, τη Ρομποτική και τη Διαδραστικότητα (European Network for Cognitive Systems, Robotics and Interaction).

•    Θερινό Πρόγραμμα για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού χωρίς διαμονή. Μαθητές των συγκεκριμένων τάξεων θα μπορούν να παρακολουθήσουν καλοκαιρινό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα εξής μαθήματα: Επιστήμη & Μηχανολογία (Θετικές επιστήμες), Αισθήσεις & Αντίληψη (Βιολογία), Επαγωγική και Απαγωγική Λογική (Μαθηματικά) και Λογοτεχνία.

•    Θερινό Πρόγραμμα για παιδιά Γυμνασίου μέχρι και Α’ Λυκείου με διαμονή στο Κολλέγιο Ανατόλια. Οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 5 προσφερόμενα μαθήματα: Κρυπτολογία, Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, Χημεία στην Κοινωνία, και Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η επίσημη γλώσσα του θερινού προγράμματος είναι τα αγγλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ