TNT: Συνεργασία με Qnet Foundation για ευάλωτες ομάδες

Δέματα αγάπης και κοινωνικής προσφοράς θα βρουν τους αποδέκτες τους που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεταφέρουμε Ελπίδα», μια συνεργατική δράση, η οποία αναπτύσσεται, βασιζόμενη στην ενεργή συμμετοχή του δικτύου επιχειρήσεων πελατών  της ΤΝΤ, καθώς και στην αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, του ανθρώπινου δυναμικού και του υπερσύχρονου στόλου που διαθέτει η εταιρεία ταχυμεταφορών ΤΝΤ.

Το πρόγραμμα «Μεταφέρουμε ελπίδα», λανσαρίστηκε στις 17 Οκτωβρίου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια όπου εταιρεία, συνεργάτες και δίκτυο επιχειρήσεων/πελατών συλλέγουν και μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία έχουν επισημανθεί από τους ίδιους τους φορείς μέσω του μηχανισμού καταγραφής κοινωνικών αναγκών του QualityNet Foundation, σε 17 φορείς σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης που υποστηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης, όπως ρουχισμός, παιχνίδια, βιβλία, σχολικά είδη, είδη υγιεινής και προσωπικής φροντίδας, λευκά είδη, και τρόφιμα μακράς διάρκειας μη ευπαθή, θα πραγματοποιείται έως τις 12 Δεκεμβρίου 2014.  Από τις 15 έως και τις 17 Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοί της εταιρείας θα τα διαχωρίσουν, θα τα κατηγοριοποιήσουν σε ομάδες και θα τα συσκευάσουν και στη συνέχεια, στις 18 Δεκεμβρίου, οι οδηγοί της TNT θα τα μεταφέρουν στους 17 Φορείς. Στόχος είναι πριν τα Χριστούγεννα όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα να προσφέρουν χαρά και αγάπη στα παιδιά και στις οικογένειές τους.

Με αυτό το πρόγραμμα, αναδεικνύεται η αξία της κοινωνικής προσφοράς των επιχειρήσεων και του ανθρώπινου δυναμικού τους και η δυναμική της συνεργασίας για την επίτευξη και την παραγωγή ουσιαστικού κοινωνικού έργου, ειδικότερα στις σημερινές δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Οι Κοινωνικοί Φορείς που θα υποστηριχθούν στην πρώτη φάση του προγράμματος είναι οι εξής: Στην Αττική θα ενισχυθούν το Δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού, το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ», το Ίδρυμα Γεωργ. & Αικ. Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, οι Κοινωνικές Δομές των δήμων Αμαρουσίου, Μαρκοπούλου και Πειραιώς, το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής “Η ΜΗΤΕΡΑ”, το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας (Π.Ε.Ν.), Το Χαμόγελο του Παιδιού, Το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Στη Θεσσαλονίκη είδη πρώτης ανάγκης θα διαμοιραστούν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσ/κης Αγ. Στυλιανός, στις Κοινωνικές Δομές Δήμου Θεσσαλονίκης, στο Ορφανοτροφείο Θηλέων Θεσσαλονίκης «Η ΜΕΛΙΣΣΑ» και στο Σπίτι της ΑΡΣΙΣ, ενώ στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα ενισχυθούν το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Ηράκλειου Κρήτης, οι Κοινωνικές Δομές Δήμου Ηρακλείου και η Στέγη ανηλίκων Ηρακλείου Κρήτης «Φανουράκειο Ίδρυμα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ