Επιτυχής η εκδήλωση για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση “Ανθρώπινα Δικαιώματα και Καταπολέμηση Διαφθοράς” που διοργάνωσε την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου το Global Compact Network Hellas και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Θεσσαλονίκη στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Οι 150 και πλέον συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από ειδικούς στα πιο πάνω θέματα εμπειρογνώμονες, σχετικά με τις πρωτοβουλίες του ιδιωτικού τομέα στην καταπολέμηση των αρνητικών φαινομένων της καταπάτησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διαφθοράς.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της ΜΚΟ Praksis για την Εμπορία Ανθρώπων (Human Trafficking), η οποία θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της Βορείου Ελλάδος μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014, στο χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Για το ανησυχητικό και ολοένα εντεινόμενο φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, υπεγράφη προγραμματική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του CSR Hellas (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) και του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η πρωτοβουλία επιχειρηματικής σύμπραξης «Call to Action for Anti-Corruption» στην οποία καλεί ο ΟΗΕ τις επιχειρήσεις προκειμένου να πιέσουν τις κυβερνήσεις τους για ανάληψη συντονισμένης δράσης με στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν και τα εκπαιδευτικά εργαλεία σε μορφή βίντεο που έχει που έχει επιμεληθεί το CSR Hellas και τα οποία σύντομα θα βρίσκονται διαθέσιμα για χρήση από τις επιχειρήσεις αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ιστοσελίδας www.csrhellas.gr, η οποία θα λειτουργεί ανανεωμένη από το τέλος του 2014.

H εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, με συνδιοργανωτές το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο και τη Διεθνή Διαφάνεια Ελλάδος. Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ και από πλευράς επιχειρηματικών φορέων ο ΣΕΒ, ο ΣΒΒΕ και το ΕΒΕΘ.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες μέλη του CSR Hellas, AB Βασιλόπουλος, Abbvie, Aegean, Εθνική Τράπεζα, Ελληνικά Πετρέλαια, Ernst & Young και Interlife Ασφαλιστική, ενώ επικοινωνιακοί χορηγοί ήταν η εφημερίδα Αγγελιοφόρος και ο ΑΝΤ1.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ