Κοινωνική Κατοικία από την BAT Hellas

Κατοικία σε 12 πολίτες που αντιμετωπίζουν βασικό πρόβλημα στέγασης δίνει με πρωτοβουλία της η British American Tobacco Hellas. Με την ενέργεια «Μαζί φτιάχνουμε σπίτι», η εταιρεία ανέλαβε την πλήρη αποκατάσταση δύο σχεδόν εγκαταλελειμμένων σπιτιών στο κέντρο της Αθήνας, που έχουν παραχωρηθεί και λειτουργούν από  τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Ανθρώπινοι Άνθρωποι και τον Δήμο Αθηναίων. Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas στην Ελλάδα ανέλαβαν την ολοκλήρωση των εργασιών, παραδίδοντας δύο έτοιμες Κοινωνικές Κατοικίες για να στεγάσουν πολίτες που θα επιλεγούν από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, τα σπίτια βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Νικόλαου Αχαρνών και αποκαταστάθηκαν πλήρως από την British American Tobacco Hellas, που αφιέρωσε παράλληλα μία εργάσιμη ημέρα για όλους τους εργαζόμενους προς τον σκοπό αυτό. Την παράδοση των Κοινωνικών Κατοικιών στην οργάνωση Ανθρώπινοι Άνθρωποι και στον Δήμο Αθηναίων έκαναν οι εργαζόμενοι της εταιρείας που ολοκλήρωσαν εργασίες, όπως βάψιμο, συναρμολόγηση επίπλων και διακόσμηση, στα σπίτια που θα διατεθούν για να φιλοξενήσουν άτομα και οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στέγη.

«Η πρωτοβουλία που αναλάβαμε έχει ως στόχο να απαντήσει σε ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που δυστυχώς διογκώνεται λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών, αυτό της απώλειας στέγης», αναφέρει ο Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της British American Tobacco Hellas κ. Στέφανος Διανέλλος. «Συνεχίζοντας να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία μέσα από την δραστηριότητά μας, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση να κοιτάμε δίπλα μας βοηθώντας, όσο αυτό είναι εφικτό, ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και στην προσπάθειά τους για αναζήτηση απασχόλησης και επαγγελματική κατάρτιση».

Η Πρόεδρος της οργάνωσης Ανθρώπινοι Άνθρωποι κ. Βέρα Μεσσήνη ευχαρίστησε θερμά την British American Tobacco Hellas για την πρωτοβουλία της: «Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς τέτοιες πρωτοβουλίες ανθρωπιάς στις δύσκολες εποχές που διανύουμε και μάλιστα από ιδιώτες. Είναι επιτακτική η ανάγκη να βλέπουμε συχνότερα τέτοια παραδείγματα προσφοράς προς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και με αφορμή τη δράση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία και τους εργαζομένους της που ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό σε αυτή την πρωτοβουλία, συμβάλλοντας σε διάφορες εργασίες για την αποκατάσταση των Κοινωνικών Κατοικιών και παραδίδοντας τα σπίτια έτοιμα προς κατοικία».

Παράλληλα με τη δράση της Αθήνας, οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas στη Θεσσαλονίκη ετοίμασαν και προσέφεραν πακέτα δώρων με βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής που χορήγησε η εταιρία. Τα πακέτα αυτά θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών 40 περίπου οικογενειών που στηρίζονται από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS στη συμπρωτεύουσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ