Ε.Κ.Α.Β.: Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) διοργανώνει τη «2η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης».

Η εβδομάδα είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β.  που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος με πιο πρόσφατο τραγικό συμβάν το θάνατο των Δ. Βουρβαχάκη και Β. Κελαράκη στις 12 Δεκεμβρίου 2012.

Από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014 πανελλαδικά, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, με διανομή εκπαιδευτικού υλικού, προβολές βίντεο, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η θεσμοθέτηση της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης και Πρόληψης» στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών αναφορικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, την παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών αλλά και την ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων η Τράπεζα Πειραιώς και η ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε. θα προβάλουν ενημερωτικά video στις οθόνες των καταστημάτων και στις αντίστοιχες οθόνες του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ