INTERAMERICAN: Συμπεράσματα από τη M2M συνάντηση

Η ανάγκη συμβολής του ιδιωτικού τομέα στην επίλυση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού προβλήματος, ήταν το βασικό συμπέρασμα της ενημερωτικής Members-to-Members εκδήλωσης που διοργάνωσε η Global Sustain για την εταιρεία-μέλος INTERAMERICAN.

Η εκδήλωση με τίτλο: «Το νέο τοπίο στις συντάξεις: αναζητώντας τη δυναμική των εξελίξεων μεταξύ κράτους και αγοράς» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της INTERAMERICAΝ, με επίτιμο ομιλητή τον κ. Πλάτωνα Τήνιο, Οικονομολόγο, επίκουρο καθηγητή στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στην εκδήλωση μίλησαν και στελέχη της INTERAMERICAN, τα οποία αναφέρθηκαν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τις επιλογές σύνταξης από την ιδιωτική ασφάλιση.

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Γιώργος Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ανοίγματος των ασφαλιστικών ταμείων προς τις εταιρείες, επιλύοντας έτσι ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Εταίρος της Global Sustain, μίλησε για τη σχέση εταιρικής υπευθυνότητας και αειφορίας με το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, αναφερόμενος στους πυλώνες Κοινωνία και Εργαζόμενοι.

Στη σημασία αναπλήρωσης των κενών του κρατικού τομέα από τον ιδιωτικό αναφέρθηκε ο κ. Πλάτωνας Τήνιος, προκειμένου να επιλυθεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Πλωμαρίτης, Διευθυντής Ομαδικών Ασφαλίσεων και Corporate Business της INTERAMERICAN περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει η εταιρεία στην επίλυση του ασφαλιστικού και του συνταξιοδοτικού προβλήματος, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα ασφάλισης τριών πυλώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ