Φωτομετρικό εργαστήριο από τη BIGSOLAR LED

Ένα από τα πιο εξελιγμένα φωτομετρικά εργαστήρια της ελληνικής αγοράς έθεσε σε λειτουργία της η BIGSOLAR LED στις κεντρικές της εγκαταστάσεις, στον Ασπρόπυργο.

Στον εξοπλισμό του εργαστηρίου περιλαμβάνεται και η νεοαποκτηθείσα  σφαίρα αξιολόγησης (spectroradiometer) της Everfine, μιας από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες του κλάδου της κατασκευής οργάνων φωτοηλεκτρικών μετρήσεων με εξειδίκευση στα όργανα μετρήσεων LED και φωτισμού. Στο εργαστήριο θα ελέγχονται οι φασματικές, φωτομετρικές, χρωματομετρικές και ηλεκτρικές παράμετροι κάθε λαμπτήρα και φωτιστικού LED που εμπορεύεται η BIGSOLAR LED, με στόχο την κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο διασφάλιση της αξιοπιστίας των προϊόντων της εταιρείας.

Οι μετρήσεις που  πραγματοποιούνται είναι, ενδεικτικά, η φασματική κατανομή ισχύος P (λ), οι χρωματικές συντεταγμένες (x, y), (u, v), η συσχετιζόμενη θερμοκρασία χρώματος Tc, ο δείκτης χρωματικής απεικόνισης Ra, το κυρίαρχο μήκος κύματος, το μήκος κύματος αιχμής, το φασματικό εύρος  ζώνης, η καθαρότητα χρώματος, η φωτεινή ροή, η φωτεινότητα, η φασματική διαπερατότητα και ανάκλαση κ.λπ.

Το μοντέλο HAAS-3000 της σφαίρας, διαμέτρου 2,04 μ., διαθέτει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως η μεγάλη ταχύτητα και ακρίβεια, ο συμπαγής σχεδιασμός της, η συνέπεια των αποτελεσμάτων της, η υψηλή επαναληψιμότητα και σταθερότητα των μετρήσεών της κ.ά.

Σημειωτέον ότι η BIGSOLAR LED είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που διαθέτει σφαίρα αξιολόγησης με τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ