ΕΛΙΖΑ: Βραδιά μπαλέτου

Φιλανθρωπική εκδήλωση/βραδιά μπαλέτου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών διοργανώνει το Σάββατο 24 Ιανουαρίου το  Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει τo Κρατικό Μπαλέτο Βαυαρίας II/Junior Company, που ιδρύθηκε το 2010 και αποτελείται από 16 εκπαιδευμένους κλασικούς χορευτές ηλικίας μεταξύ 17-22 ετών, επιλεγμένους από μια ομάδα διεθνών υποψηφίων και συνδέεται στενά με το Κρατικό Μπαλέτο της Βαυαρίας.

Με περιοδείες και παραστάσεις σε πολλά μέρη του κόσμου, το Κρατικό Μπαλέτο Βαυαρίας θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους θιάσους του είδους στην Ευρώπη.

Το ρεπερτόριό του είναι, ίσως, το πιο ποικίλο και καλλιτεχνικά σημαντικό, έπειτα από αυτό του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού, με έργα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα από την κλασική παράδοση μέχρι το μοντέρνο χορό.

Η ιδέα για την ίδρυση της Junior Company προήλθε από την ανάγκη να προωθηθούν νέα ταλέντα όπου θα μπορούν να αναπτυχθούν καλλιτεχνικά σε συνεργασία με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες και έχει ως στόχο να ενισχύσει τη συνολική προβολή και τη σημασία του χορού στην κοινωνία.

Δίνει την ευκαιρία σε νέους χορευτές να προβληθούν συμμετέχοντας σε μια επαγγελματική ομάδα χορού, έχοντας μόλις αποφοιτήσει από μια ακαδημία μπαλέτου.

Η Junior Company είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Κρατικού Μπαλέτου Βαυαρίας, του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ivan Liska, του Ιδρύματος Heinz-Bostυπό την ηγεσία του Καθηγητή KonstanzeVernon και του University of the Performing Artsτου Μονάχου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών και τα εισιτήρια κοστίζουν 20€ και 35€. Αμέσως μετά τη λήξη της παράστασης, θα ακολουθήσει κοκτέιλ στον χώρο έξω από την αίθουσα του Θεάτρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ