INTERAMERICAN : Και φέτος μαζί με ActionAid, UNICEF

Η INTERAMERICAN, κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως μέλος του Global Compact (Οικουμενικού Συμφώνου) του ΟΗΕ και όσον αφορά στην εφαρμογή των αρχών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποστήριξε και φέτος προγράμματα των διεθνών οργανισμών ActionAid και UNICEF, με περίοδο αιχμής των πρωτοβουλιών της τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, η INTERAMERICAN ανέλαβε πρόσφατα εκ νέου 100 αναδοχές, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αναδοχή Παιδιού» της ActionAid. Εντυπωσιακή είναι η διασπορά των αναδοχών σε 41 διευθύνσεις και τμήματα του διοικητικού ιστού, αλλά και σε γραφεία του δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, γεγονός που καταδεικνύει την ενσωμάτωση στην εταιρική στρατηγική της κοινωνικής υπευθυνότητας και την ανάπτυξη της σχετικής εταιρικής κουλτούρας. Επισημαίνεται ότι από το 2011 έως σήμερα η εταιρεία έχει αναλάβει 375 αναδοχές παιδιών από χώρες όπου υφίσταται ζήτημα επιβίωσης λόγω ανεπαρκούς σίτισης και φροντίδας της υγείας.

Οι αναδοχές κατευθύνονται κυρίως σε προγράμματα που εξελίσσονται στο Αφγανιστάν, την Καμπότζη, τη Ρουάντα, τη Νιγηρία και ειδικότερα φέτος την Παλαιστίνη. «Η σταθερή υποστήριξη της INTERAMERICAN μάς ενθαρρύνει ιδιαίτερα στο δύσκολο έργο μας και καταδεικνύει την ευαισθησία και συνέπειά της ως προς τις κοινωνικές προτεραιότητες» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, γενικός διευθυντής της ActionAid στην Ελλάδα, κατά την ιδιαίτερη εκδήλωση που οργανώθηκε για την ανακοίνωση των αναδοχών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Επιπλέον, για έκτη συνεχή χρονιά η INTERAMERICAN ήταν χορηγός της μεγάλης διαπολιτισμικής γιορτής της UNICEF που πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Αθήνα με τη συμμετοχή 600 και πλέον παιδιών από οικογένειες απόρων Ελλήνων, μεταναστών και προσφύγων, από ορφανοτροφεία και άλλες ευπαθείς κοινωνικές μειονότητες.

Τέλος, η INTERAMERICAN φιλοξένησε το εορταστικό bazaar του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», του οποίου υποστηρίζει χορηγικά τα προγράμματα κατά την τελευταία τετραετία, καθώς επίσης και το bazaar των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», με σημαντική αγοραστική συνεισφορά των εργαζομένων της.

Ιδιαίτερης λειτουργικής αξίας ήταν κατά το 2014 η υποστήριξη που προσέφερε η εταιρεία και στο «Χαμόγελο του Παιδιού», με δωρεάν ασφάλιση 71 οχημάτων και ποικίλων εκδηλώσεων του οργανισμού, του οποίου αποτελεί σταθερή χορηγό από την έναρξη υλοποίησης του σχεδίου κοινωνικής υπευθυνότητας «Πράξεις Ζωής» (2004).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ