Microsoft: Innovative Educator Experts από την Ελλάδα

10 εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα επιλέχθηκαν στο παγκόσμιο πρόγραμμα Microsoft Innovative Educator (ΜΙΕ) Expert από τη Microsoft για την επιτυχημένη προσπάθεια τους στη χρήση της τεχνολογίας με στόχο να βοηθήσουν τους μαθητές να μάθουν και να καταφέρουν περισσότερα – και εν τέλει να επιτύχουν σε έναν mobile first, cloud first κόσμο.

Οι εκπαιδευτικοί επιλέχθηκαν από την Ελλάδα με βάση το έργο τους για την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων αλλά και την διάθεση τους να υποστηρίξουν και να βοηθήσουν την κοινότητα των εκπαιδευτικών να αναπτύξει δεξιότητες πάνω στις νέες τεχνολογίες για να βελτιώσουν την εκπαιδευτική διαδικασία.  Και σε αυτό το πλαίσιο, βρίσκονται και φέτος στη διάθεση της κοινότητας των εκπαιδευτικών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση για να απαντήσουν σε ερωτήσεις και να υποστηρίξουν το έργο όλων των συναδέλφων.

Κάθε χρόνο, η Microsoft επιλέγει MIE Experts (παλαιότερα ήταν γνωστοί ως Expert Educators) για να συμμετέχουν σε μια παγκόσμια και αποκλειστική κοινότητα, η οποία χαράζει το δρόμο στους συναδέλφους τους  για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να δοκιμάζουν νέες προσεγγίσεις και να μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον.

Φέτος, η Microsoft επέλεξε 800 ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της καινοτόμας εκπαίδευσης, που κατέχουν την τεχνολογία και επιθυμούν να ενισχύσουν την εμβέλεια και την φωνή τους.

«Οι Microsoft Innovative Educator Experts αποτελούν ιδανικό παράδειγμα του πώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των μαθητών και να αναπτύξουν τις δυνατότητες που χρειάζονται στον εργασιακό χώρο» δήλωσε ο Anthony Salcito, αντιπρόεδρος του Worldwide Education της Microsoft Corp.

«Με την πρωτοποριακή χρήση της Mobile και Cloud τεχνολογίας, οι εκπαιδευτικοί αυτοί μεταμορφώνουν το εκπαιδευτικό περιβάλλον και προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εκπαίδευση στους μαθητές, επιτρέποντας τους να κάνουν και να καταφέρουν περισσότερα».

Οι MIE Experts συνεργάζονται στενά με τη Microsoft με στόχο να εισάγουν την καινοτομία στην εκπαίδευση, να αναπτύξουν την ικανότητα του εκπαιδευτικού στο να χρησιμοποιεί την τεχνολογία για τη βελτίωση της μάθησης και να μοιράζονται τις εμπειρίες τους για τους τρόπους με τους οποίους  η τεχνολογία βελτιώνει τη μάθηση και τη διδασκαλία. Επιπρόσθετα, καθοδηγούν και άλλους εκπαιδευτικούς και βοηθούν στην εκπαίδευση τους σε εκπαιδευτικές τεχνολογίες και σε προϊόντα και εργαλεία της Microsoft.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ