Συνάντηση Κατσιφάρα με Σπηλιωτακάρα

Συνάντηση με την μέχρι πρότινος πρόεδρο του Θεραπευτικού και Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα», Άννα Σπηλιωτακάρα, είχε το πρωί της Τετάρτης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και ο Απ. Κατσιφάρας εξήρε το ήθος και την προσφορά της, ευχαριστώντας την για την μέχρι πρότινος συνεργασία που είχαν. Από την μεριά της η κυρία Σπηλιωτακάρα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που παρέχει στις δομές κοινωνικής προστασίας και για τους αγώνες που έδωσε, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε το Ίδρυμα από τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις του Υπουργείου, αλλά και να δοθεί η διοικητική επάρκεια από την Περιφέρεια, ενώ δεν ξέχασε να αναφερθεί στις μεγάλες προσπάθειες που έκανε η Π.Δ.Ε. για την αλλαγή του Οργανισμού με Προεδρικό Διάταγμα το οποίο και εκκρεμούσε από τετραετίας.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπως τόνισε η κ. Άννα Σπηλιωτακάρα, όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλε ώστε το Κέντρο να εξοικονομήσει πόρους, αναλαμβάνοντας η Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού να συντάξει την οικονομοτεχνική μελέτη που για την ανέγερση του νέου κτιρίου για τις ανάγκες του Κέντρου Διημέρευσης, καθώς και των δύο Μονάδων Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ώστε η «Μέριμνα» να προετοιμαστεί για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-2020 χωρίς να δαπανήσει τίποτα για τον σκοπό αυτό. Παράλληλα, ήδη, έχει υπογραφεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η άδεια λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης της «Μέριμνας.

Κλείνοντας, μετέφερε τις ευχαριστίες όλων για τις προσωπικές συναντήσεις και επαφές που είχε ο Περιφερειάρχης με την ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων για την επίλυση των προβλημάτων της Μέριμνας, καθώς και για τον προγραμματισμό με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του Κέντρου που αποτελεί μία οργανωμένη δομή για τα άτομα με νοητική υστέρηση, ενώ η κυρία Σπηλιωτακάρα ευχαρίστησε τον κ. Κατσιφάρα και για συνδρομή της Περιφέρειας στην καταβολή από το Υπουργείο σημαντικού ποσού από την επιχορήγηση
του Λαχείου.

«Επί δυόμισι χρόνια η κυρία Σπηλιωτακάρα προσέφερε τεράστιο έργο στα παιδιά της Μέριμνας και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αγάπης, ανθρωπιάς και ανιδιοτελούς προσφοράς» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε: «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την προσωπική προβολή της. Αγαπούσε πραγματικά το Ίδρυμα, τους εργαζόμενούς του και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό. Πλέον ευθύνη όλων μας είναι να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ