ΣΠΕΦ: Θέλει συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Συνάντηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα επιδιώξει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), ο οποίος δηλώνει πρόθυμος να συνδράμει το έργο του νέου υπερυπουργείου.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο ΣΠΕΦ, αναφέρει τα εξής: «Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε καταρχήν να σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και να σας ευχηθούμε μια γόνιμη θητεία για την ανόρθωση της οικονομίας και της Χώρας μας συνολικά.

Όπως θα γνωρίζετε ειδικότερα, ο τομέας των ΑΠΕ και ιδίως των φωτοβολταϊκών περιήλθε σε σημαντική περιδίνηση τα τελευταία χρόνια ως αποτέλεσμα εν πολλοίς άστοχων εκτιμήσεων και πολιτικών του παρελθόντος. Ωστόσο, με τις «αιματηρές» θυσίες και την ενεργό ώριμη συμμετοχή των χιλιάδων παραγωγών όπως προηγήθηκε, δικαιούται πλέον να αξιώνει την σταθερότητα και τον σεβασμό που του αξίζει.

Μέσα από την θωράκιση του τομέα της ενέργειας, την αναγνώριση του συστημικού ρόλου της ΔΕΗ  ως βασικού προμηθευτή ηλεκτρισμού στην λιανική και της συνεπαγόμενης ανάγκης ενίσχυσης της ρευστότητας της, εκτιμούμε πως οι χιλιάδες παραγωγοί ΑΠΕ που συναλλάσσονται εν τέλει (μέσω του ΛΑΓΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ) μαζί της τροφοδοτώντας την καθημερινά με εγχώρια παραγόμενη πράσινη ενέργεια, έχουν να προσδοκούν μόνο καλύτερες μέρες. Ο Σύνδεσμος μας με τεκμηριωμένο και επιστημονικό τρόπο είναι πρόθυμος να συνδράμει το έργο σας και για τον σκοπό αυτό προσεχώς θα αιτηθούμε συνάντηση μαζί σας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ