Energean: Υποχώρησαν τα ατυχήματα στον Πρίνο

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Energean Oil & Gas πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον τομέα της ασφάλειας και υγείας τόσο στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής πετρελαίου στον Πρίνο, όσο και στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, και το 2014 χαρακτηρίσθηκε από μηδενικά ατυχήματα και από μηδενικές απώλειες ωρών εργασίας για τους εργαζόμενους της Energean. Επιπλέον, δεν καταγράφηκε απολύτως κανένα περιστατικό με οποιαδήποτε περιβαλλοντική επίδραση στον Κόλπο της Καβάλας ή στην περιοχή του Νέστου με την οποία γειτνιάζουν οι χερσαίες εγκαταστάσεις.

Η δε τάση εκδήλωσης ατυχημάτων παραμένει σταθερά πτωτική από το 2007, οπότε η Energean ανέλαβε την λειτουργία και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, με τον μέσο όρο ατυχημάτων στην τελευταία 15ετία να έχει υποχωρήσει πλέον στο 4,27 ετησίως και να βαίνει συνεχώς μειούμενος.

Ανάλογα, τα παρ’ ολίγον ατυχήματα που αναφέρθηκαν στη διάρκεια του 2014 ήταν δέκα, όταν ο συνολικός μέσος όρος των παρ’ ολίγον ατυχημάτων ανά έτος έχει διαμορφωθεί σε 15,3 για την τελευταία 15ετία.

Ως κυριότερες αιτίες προσδιορίστηκαν η μη ορθή εκτίμηση των συνθηκών εργασίας και η έλλειψη προσοχής. Σε ό,τι αφορά, τέλος, το προσωπικό των συνεργαζόμενων εργολαβικά επιχειρήσεων, καταγράφηκαν δύο ατυχήματα με απώλεια δεκαέξι ημερών εργασίας συνολικά στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Ο κ. Μαθιός Ρήγας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas δήλωσε σχετικά: “Για άλλη μια χρονιά, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια στους υπεύθυνους ασφαλείας και στους εργαζόμενους της εταιρείας στην Καβάλα για τις επιδόσεις τους. Αυτές οι επιδόσεις αναδεικνύουν την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την υπευθυνότητα του ανθρώπινου δυναμικού της Energean Oil & Gas και αποτελούν εγγύηση και για τη δραστηριοποίηση της εταιρείας ακόμη και στις πλέον απαιτητικότερες συνθήκες στα Ιωάννινα, στο Κατάκολο καθώς και στις νέες περιοχές που πρόκειται να παραχωρηθούν προς έρευνα και εκμετάλλευση στην Ελλάδα».

Ο κ. Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Καβάλα Oil δήλωσε τα εξής: «Καθημερινά αποδεικνύεται η ικανότητα όλων των εργαζομένων μας να λειτουργούν μέσα σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας για το περιβάλλον, τις εγκαταστάσεις και τους ίδιους, παρά τις δυσκολίες που συνεπάγεται η εξόρυξη πετρελαίου με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρόθειο. Οι επιδόσεις και της περσινής χρονιάς επιβεβαιώνουν και την ορθότητα της επιλογής της διοίκησης να απορροφά σταδιακά το σύνολο των εργαζομένων που παρείχαν μέχρι τώρα τις υπηρεσίες τους μέσα από συνεργαζόμενες εργολαβικές εταιρείες. Και ακριβώς αυτές οι επιδόσεις είναι που μας επιτρέπουν κάθε χρόνο να θέτουμε τον πήχυ όχι χαμηλότερα από τον στόχο “μηδενικά ατυχήματα και φέτος” παρά τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν διεθνώς την βιομηχανία εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ