Google: Συνεργασίες για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που γιορτάζεται για 11η χρονιά, η Google ανανεώνει τη συνεργασία της με το Saferinternet.gr, οργανώνοντας τη θεατρική παράσταση “Η Φάρμα του Διαδικτύου” για πάνω από 400 μαθητές της Δ’ τάξης και δάσκαλους από δημοτικά σχολεία της Αττικής.  Η παράσταση, που έχει ήδη ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, με την υποστήριξη της Google και του Saferinternet.gr, σε συνεργασία με διακεκριμένους τοπικούς φορείς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα  πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης με την ευγενική παραχώρηση του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Χρησιμοποιώντας την μεταφορά όπου σε μια φάρμα τα ζώα ξεκινούν να πλοηγούνται στο διαδίκτυο, η παράσταση, βασισμένη στην ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τον κόσμο του Διαδικτύου προσφέροντας εργαλεία και τρόπους για να είναι ασφαλείς μέσα από τέσσερις διδακτικές ιστορίες. Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση όπου εκπρόσωποι της Google και του Saferinternet.gr για θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των παιδιών για το ίντερνετ.

Το Διαδίκτυο που Θέλουμε

Ταυτόχρονα, και χάρη στην εθελοντική εργασία δυο εκπαιδευτικών, του κ. Άρη Π. Λούβρη και κ. Ηλία – Παναγιώτη Κουρτέση, έρχεται στην Ελλάδα η ελληνική έκδοση του «Διαδικτύου που Θέλουμε», ενός εκπαιδευτικού εγχειριδίου για μαθητές 13-16 ετών. Το εγχειρίδιο, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Google με τους οργανισμούς European Schoolnet και Liberty Global και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καλεί τους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους και να μάθουν περισσότερα για το διαδίκτυο.

“Το Διαδίκτυο που Θέλουμε” (Web We Want) είναι ένα βιβλίο-εργαλείο για τους εφήβους, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, μια πηγή γνώσης και συμβουλών για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου. Έχει την έγκριση του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) για χρήση εντός και εκτός σχολικής τάξης. Την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου ανακοινώνεται η β’ έκδοσή του με συμπληρωματικό εκπαιδευτικό υλικό το οποίο περιγράφει τα θέματα και τις έννοιες που πραγματεύεται το εγχειρίδιο. Το καλά δομημένο και επικαιροποιημένο περιεχόμενο του ξεχωρίζει ως κατευθυντήριος φάρος στον ωκεανό του Διαδικτύου,” Άρης Λούβρης, Υπεύθυνος site “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” ΠΣΔ, Εθνικός Συντονιστής eSafety πιστοποίησης για σχολεία.

Έλεγχος ασφαλείας

Η Google δεν σταματάει εκεί. Από την Ασφαλή Περιήγηση, που προστατεύει περισσότερους από 1 δις χρήστες των Chrome, Firefox, και Safari, εώς την επιβεβαίωση σε 2ο στάδιο η Google έχει αναπτύξει ποικίλους τρόπους προστασίας για να κρατά τους χρήστες και τις πληροφορίες τους ασφαλείς. Αύριο, Τρίτη 10 Φεβρουαρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου η Google ανανεώνει τον Έλεγχο Ασφαλείας, έναν εύκολο τρόπο για τους χρήστες να διαχειρίζονται τα προσωπικά του στοιχεία ασφαλείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ